Lasati-ne iubirea! (de Raluca Rosu)

Bloggerul de moda Raluca Rosu se alatura campaniei #ELLEOKCasatoriileGay, cu un mesaj universal: lasati-ne iubirea!

Lasati-ne iubirea! (de Raluca Rosu)

Aproape adormisem la televizor inainte sa ii vad perucile si blanurile albe ale excentricului showman Liberace. Stralucitor si aproape induiosator in ridicolul sau, pianistul nu si-a asumat niciodata public alta identitate decat cea de barbat heterosexual al anilor 50-70. Mintise. A trait doar atatia ani cu un tanar care il iubea si pe care il adora la randul sau, destul cat sa il imbaieze in cele mai scumpe bijuterii. Baiatul acela avea nume, insa povestea sa tine tocmai de dreptul de a avea un nume. Sotul lui Liberace ridica problema legitimitatii. In masura in care statul decide sa se bage atat intre organele noastre genitale, cat si intre sentimentele noastre, ramane de vazut care dintre noi suntem recunoscuti si care suntem condamnati sa traim in anonimat si ilegalitate. Bunica mea spunea despre orice cuplu necasatorit in fata legii ca ‘traiesc ilegitim. Despre homosexualitate nu stia ce sa spuna.

A recunoaste o relatie inseamna implicit a o legitima, asa cum a nu o legitima inseamna a te preface ca e mai putin importanta si ca detii o scara absoluta a valorilor. Iubirea nu poate fi masurata nici in organe genitale, plus sau minus, masculin versus feminin. Statul vine si ingradeste iubirea intre persoane in genere atunci cand decide sa legitimeze doar viata de cuplu a doi oameni care se intampla sa nu aiba acelasi sex. Cum ramane cu restul dintre noi? Suntem pacaliti sa credem ca ar exista un cuplu corect, legitim, universal: Barbatul si Femeia, fara loc de discutii sau nuante. Restul e neglijabil, neglijat, nu poate fi masurat, sunt prea mult de explicat asa-zisilor copii de traumatizat.

Iubirea intre doua persoane adulte e legitima asa cum ochii nasul gura rasul oricui sunt legitime. Statul roman se iubeste de prea mult timp cu o biserica prea cruda, intoleranta. Homosexualitatea nu este un fenomen trecator, daca inchizi ochii si strangi din dinti iubirea e tot acolo, ramane. Anatomia noastra nu poate sa ne determine destinele in totalitate. Iubirea nu poate sa ramana fixata de stat si corsetul sau atat de strans. Genurile sunt fluide, iubirea curge frumos si lin, zgomotos si inflacarat intre oameni in plenitudinea lor. Niciodata nu este vorba doar de organele aferente. Iubirea trebuie sa fie lasata sa fie iubire. Iubirea trebuie sa fie recunoscuta ca iubire. Va declar sotie si sotie, sot si sotie, sot si sot, va declar iubire si iubire, asa sa fie, lasati-i sa fie, lasati-ne iubirea!

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle