My kind of lady: Lady Leshurr (de Corina Bud)

Imaginează-ți că ești o artistă indie care se luptă să își impună arta de câțiva ani, cânți de la 14 ani, ca să te faci cunoscută, îți lași copii de CD-uri în autobuze din Birmingham-ul natal, ești plină de datorii, ai de întreținut o mamă și de băgat bani frumoși în proiectul tău, ești a “gal”, black și faci rap; ești supersexy, dar nu mizezi deloc pe asta în muzica ta.

My kind of lady: Lady Leshurr (de Corina Bud)

Apare un tip de la Atlantic Records, te invită în State și îți pune un contract pe masă. Știi sigur că urmează să vină ceva bani și, e posibil, un succes măcar de-o vară. Tot ce trebuie să faci e să semnezi și să accepți ce-ți propun ei: o strategie de poziționare care să îți updateze imaginea', să îți impună rigori în care nu te simți neapărat confortabil și un scenariu în care e musai să te lansezi spunând că eșți dușmanul nr 1. al lui Nicki Minaj'. Înțelegi citind strategia că industria muzicală nu prea știe ce să facă cu un produs de forță, cu verb, feminin și că singura soluție pe care o găsește e să producă cât-fight', de care ți se rupe, care te superenervează pentru cât tu ești feministă și nu ai pune niciodată la pământ o surată'. Exact asta a gândit Lady Lashurr în momentul în care NU a semnat contractul cu Atlantic, într-unul din cele mai grele momente din viață ei; s-a întors în Birmingham și și-a spus că poate reuși singură.

Și… exact asta a făcut.

Uitați-vă, vă rog, la asta:

E uau, nu? Ce minune de gagică, ce vers militant, feminist, poetic, superb!

Înțelegeți de ce Spin a spus că e cel mai bun freestyle din 2015″, Timbaland vede în ea următoarea Missy Elliott', iar Forbes o include, anul asta, în lista celor 30 de genii sub 30 de ani care vor remodela industria muzicală europeană?

Acum 3 ani, când Lady încă se lupta să-și găsească propriul sound, simțea că industriei îi lipsește un simț al umorului, stil old-school Eminem. Așa că și-a pus pe hârtie un plan și a zis că media socială e făcută pentru mărci-eroi ca ea, care își poate pune talentul în văzul lumii și să creeze buzz dincolo de culoarele puterii industriei. E anul când creează seria Queens Speech pe Youtube, care explodează și o transformă într-un star YouTube (1 milion de abonați și până la 55 milioane de vizualizări/clip). Planul îi iese, toată lumea vorbește despre 'freestyle-ul strălucit' al lui Lady și de aici până la playlisturile radiourilor și premiile MTV nu mai e decât un singur pas.

În 2018, e producător, queen a scenei rap britanice și toată lumea se ridică atunci când apare pe scenă Lady Leshurr, la festivaluri din Europa, State, Asia.

Dacă aveți chef, căutați documentarul Through the Lens of Hip-Hop: UK Women'. O să vedeți o Lady Leshurr activistă, perfectă, cu o super-convingere: tipele din hip-hop sunt bine, au ajuns să spargă plafonul de sticlă' și sunt linia 1 de inspirație pentru toate artistele din pop-cultură.

A fost nevoie de fete puternice, talentate, asumate ca Lady Leshurr ca să înțelegem toate că merităm să reușim.

We all take a bow, Lady!

N.B: ne vom ridica toți pe muzica lui Lady Leshurr peste o lună, la Summer Well, pe scena Red Bull Music.

See you there!

Citește și:
5 de top din K-Pop (de Corina Bud)

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle