Kelela, o artista de care vei auzi in 2016

Cu o voce sfasietoare si piese care te rascolesc intentionat, mergand direct catre suflet, trecand tumultuos peste orice bariere, Kelela propune un fel de muzica ce pare venita de nicaieri, dar stie exact unde se duce. In viitor.

Kelela, o artista de care vei auzi in 2016

Cand o asculti pentru prima oara pe Kelela, totul este despre reactie. Despre emotie. Despre felul in care vocea ei si vorbele aproape soptite iti aluneca in ganduri, se intiparesc acolo si refuza sa mai plece.

Cantareata americana de origine etiopiana s-a nascut in Washington, dar acum locuieste in Los Angeles, si si-a inceput cariera muzicala cantand jazz in cafenele. Asta dupa ce si-a petrecut copilaria ascultand muzica si cantand de toate, de la coruri care o omagiau pe Julie Andrews la orchestra scolii, pana ce a devenit obsedata de R&B.

A incercat de toate, trecand, ca sa se conformeze colegilor si apropiatilor, prin faze rock sau chiar punk, dar s-a intors mereu la muzica pe care o simtea – un R&B imprevizibil, dominat de sunetul sintetizatoarelor, foarte uman si aproape organic in curgerea lui.

Dupa ce a facut parte din trupa indie Dizzy Spells, Kelela a avut parte de o serie de intalniri norocoase, de la Teengirl Fantasy la Prince William sau la label-ul Fade to Mind, intrand astfel in cercurile unde se creeaza cele mai interesante muzici dance, ceea ce a dus, in cele din urma, la lansarea mixtape-ului Cut 4 Me, dat la liber si care a fost descris de critici drept un experiment muzical fericit.

Doi ani mai tarziu, odata cu lansarea albumului Hallucinogen, si cu un prim single, The Message, produs de Arca, Kelela s-a lansat de-a dreptul in scena muzicala, iesind din underground si inaintand vijelios spre un mainstream ce de-abia asteapta cantarete relevante.

Foto: Guliver

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle