Jonathan Rhys Meyers si joaca de-a regele

Este mult prea frumos pentru un barbat, ii face placere sa le cumpere iubitelor pantofi, are ochii sticlos de albastri si miroase seducator de masculin. In exclusivitate pentru ELLE România, Cristina Sima l-a intilnit la Londra pe enigmaticul actor...

Jonathan Rhys Meyers si joaca de-a regele

O zi cetoasa la Londra. Nu e nimic nou sau ciudat care sa schimbe peisajul obisnuit al orasului, cu atmosfera sa elegant-aristocrata si revigorant de punk. Ma aflam in camera de hotel pregatindu-ma pentru intilnirea cu Jonathan Rhys Meyers (ahhhhh, imi vine sa tip de entuziasm si acum!), schitind ultimele intrebari pe care aveam sa i le pun, cind am fost anuntata ca ma asteapta masina care urma sa ma duca la locul de intilnire (tinut secret din motive de securitate).
Am ajuns in fata celebrului The Gherkin, un zgirie-nori din sticla in forma conica, chiar in inima Londrei, creatie a celebrului arhitect Norman Foster. La ultimul etaj, incaperile cu pereti de sticla te lasau sa admiri nestingherit panorama Londrei, care iti taia respiratia (combinata cu emotiile de rigoare, m-am trezit tremurind usor si zimbind de incintare).
Am fost ghidata spre o incapere unde ma astepta el. Prima impresie? Un barbat prea frumos, nu foarte inalt, usor adormit (tocmai venise de la Paris, unde filma From Paris With Love cu John Travolta), imbracat intr-un sacou cu o croiala perfecta, un maieu alb si niste jeansi indigo, destul de strimti. Avea bar­bia foarte pronuntata, si cu o mica cicatrice deasupra bu­zelor (un accident la hurling) care ii dadea un aer foarte masculin. „Jonathan, nice to meet you…”, m-a intimpinat zimbind. A fost foarte atent cind am incercat sa-mi spun cit se poate de coerent numele, revista si tara de unde vin (niciodata in viata mea nu mi s-a parut atit de greu de pronuntat numele meu, cu atitea r-uri si s-uri…). M-am asezat la masa unde trona toata gama Hugo Element, a carei ima­gine este el. „Esti pregatita?”, m-a intrebat zimbind in timp ce eu ma pierdusem de tot in ochii lui, incercind sa-mi dau seama daca sint albastri, gri sau verzi. „Sint foarte pregatita”, i-am raspuns hotarita. Erau albastri. Dar isi schimbau culoarea in functie de lumina.

Jonathan (pe numele lui adevarat Jonathan Michael Francis O’Keefe) s-a nascut in Cork, in sudul Irlandei, intr-o familie numeroasa (mai are trei frati). Cind implineste trei ani, tatal lui paraseste familia, lasindu-si cei patru copii in grija mamei. Marcat de aceasta pierdere (Jonathan s-a revazut si impacat de curind cu tatal sau), actorul a recunoscut in interviuri precedente ca „nesiguranta mea se datoreaza in mare parte si faptului ca ma invinuiam pentru despartirea lor”. La virsta de 15 ani se hotaraste sa para­seasca scoala pe motivul ca se plictisea ingrozitor si porneste in cautarea unui job. In timp ce pierdea vremea intr-un club de biliard il cunoaste pe Christopher Croft, un fermier care ii propune sa-l ajute la ferma lui de 650 de ari. Jonathan se hotaraste sa accepte si se muta in casa lui Croft, unde acesta locuia impreuna cu cei trei copii. (Croft declarase public ca este gay si chiar fusese acuzat pentru molestarea sexuala a unui adolescent. Atit Croft cit si Jonathan au declarat in repetate rinduri ca relatia lor a fost una de tata-fiu.) Apoi, incurajat de un agent, Rhys Meyers incepe sa faca naveta la Dublin pentru a participa la diverse auditii, iar la doar 19 ani obtine primul sau rol principal in filmul Michael Collins. De atunci, Rhys Meyers a jucat in peste 32 de filme, incepind sa cistige notorietatea odata cu rolul lui Brian Slade in Velvet Goldmine (1998), o analiza a curentului glam rock din anii ‘70, in care actorul portretizeaza un personaj efeminat, un fel de hibrid intre David Bowie si Iggy Pop. Meyers a avut citeva roluri spectaculoase in filme ca Ride with the Devil (1999), adaptarea pentru marele ecran a lui Prozac Nation (2000). A continuat sa joace in filme regizate de nume mari de la Hollywood, ca Mike Hodges – I’ll Sleep When I’m Dead, alaturi de Clive Owen, Vanity Fair, in regia lui Mira Nair sau Alexander, in regia lui Oliver Stone. Apoi a primit peste noapte titulatura de movie star odata cu succesul productiei britanice Bend it like Beckham (2004), in care a jucat alaturi de Keira Knightley. A urmat rolul lui Elvis in mini-serialul cu acelasi titlu, pentru care a

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle