Joe Biden a depus jurământul ca al 46-lea președinte al SUA

Joe Biden, în vârstă de 77 de ani, este noul președinte al Statelor Unite ale Americii.

Joe Biden a depus jurământul ca al 46-lea președinte al SUA

Joe Biden, în vârstă de 77 de ani, a devenit al 46-lea președinte al Statelor Unite ale Americii. El a depus azi jurământul.

„Este ziua Americii, este ziua democrației, o zi a speranței. Azi sărbătorim nu triumful unui candidat, ci triumful unei cauze, cea a democrației”, a spus Joe Biden în primul său discurs ca președinte al SUA.

„Suntem o națiune măreață, suntem oameni buni. Am ajuns atât de departe, mai avem mult de mers. Avem multe de făcut, multe de reparat, multe de vindecat”, a mai spus noul președinte al Americii.

El a amintit că în America au murit mai mulți oameni de COVID decât în cel de-al doilea război mondial și că milioane de locuri de muncă au fost pierdute din cauza pandemiei. „Este nevoie de unitate”, a subliniat Biden.

Și Kamala Harris a depus azi jurământul, ea devenind prima vicepreședintă SUA, dar și prima persoană de origine afro-americană, dar și cu descendență asiatică, care va ocupa această funcție.

Vicepreședintele ales Kamala Harris a fost escortată la ceremonia de învestire de un ofițer al poliției din Capitol, Eugene Goodman, considerat un erou după ce a fost văzut îndepărtându-i pe insurgenții violenți de camera Senatului, în timpul violențelor de la din Capitoliu.

Harris a depus jurământul în fața judecătoarei de la Curtea Supremă, Sonia Sotomayor, prima femeie de origine hispanică în această funcție.

Donald Trump a cedat locul de președinte al Americii după un mandat încheiat cu o revoltă sângeroasă la Capitol Hill și multe alte probleme legale despre care cu siguranță vom mai auzi. Dar se pare că pierderea puterii e și mai dificilă pentru el după ce a aflat cine va concerta la inaugurarea președinției lui Joe Biden.

Potrivit The Washington Post, Trump a fost „deosebit de supărat” că celebrități de top precum Lady Gaga și Jennifer Lopez au acceptat invitația de a participa la evenimentul de miercuri, arătând astfel pentru Biden o susținere pe care lui nu i-au oferit-o.

Chiar și cu limitările impuse de pandemia de coronavirus, este evident că ceremonia de învestire a lui Joe Biden a eclipsat-o pe cea a lui Trump. După tradiționalul concert al Marine Corps Band, nimeni alta decât Lady Gaga a interpretat imnul național, urmată pe scenă de Jennifer Lopez.

În mod deloc suprinzător, dar contrar tradiției, cuplul Donald și Melania Trump nu va lua parte la niciunul dintre evenimentele inaugurale. În schimb, foștii președinți Barack Obama, Bill Clinton, George W. Bush și soțiile lor și-au confirmat participarea.

Citește și:
Rochiile Primelor Doamne: ținute care au făcut istorie la ceremoniile de învestire

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle