Îți dorești o relație serioasă și matură? Ce să faci diferit cu un nou partener de cuplu

O relație serioasă poate avea un deznodământ fericit și în funcție de felul cum te comporți tu, evitând greșelile trecutului.

Îți dorești o relație serioasă și matură? Ce să faci diferit cu un nou partener de cuplu

Poate ai întâlnit pe cineva nou și aveți un început promițător de relație serioasă. Poate că ai închis rănile sângerânde ale unei despărțiri și simți că ești pregătită să primești iubirea în viața ta. Te-ai săturat de experiențe neplăcute și vrei să știi ce să faci, ce ține de tine, pentru a construi o relație matură și sănătoasă. Criteriile nu sunt atât de complexe cât țin de asumare și învingerea fricii de a fi singură, de a nu plăcea, de a fi respinsă.

Renunți la jocurile geloziei…

… și la jocuri psihologice în general. Spui clar ce îți dorești de la el, ce ești tu pregătită să oferi, și nu te folosești de tertipuri clasice precum un alt bărbat care să îl facă gelos și astfel să se mobilizeze în direcția ta. Este important ca el să știe cât ești de valoroasă, de importantă și pentru asta să te vrea în viața lui. Nu că îi este lezat orgoliul și nu vrea să împartă prada ori el să fie cel care câștigă.

Nu mai taci

Fără ca asta să însemne cicăleală, critică, jigniri sau conflicte iscate din orice. Dacă în alte relații ai tăcut și ai fost supusă, ca lucrurile să meargă bine, iar realitatea ți-a arătat că oricum strategia nu a fost eficientă, e momentul să faci diferit. Să negociezi, să setezi limite, să conturezi relația și după bunul tău plac, nu doar după al lui.

Îți asumi cine ești

Nu un mic cameleon care se schimbă în funcție de fiecare partener de cuplu. În filmul Runaway bride, personajul principal interpretat de Julia Roberts nici măcar nu știa cum preferă ouăle. De ce? Pentru că în fiecare relație ea prelua toate pasiunile sau preferințele partenerului. Așa că dă-ți voie să te cunoști, să vezi exact cine ești, și lasă-l pe celălalt să te descopere.

Consecvență, consecvență

Respectă ceea ce spui, menține direcția pe care o alegi. Nu doar femeile au nevoie de siguranță, stabilitate, o anumită predictibilitate, ci și bărbații. Instabilitatea nu e nici atrăgătoare și nici nu construiește încrederea sau securitatea.

Nu te lăsa influențată…

… de prieteni, familie. Viața ta este a ta și tu o trăiești după propriile reguli, nu cele impuse de părinții tăi sau de prietenele tale. Când ceilalți se bagă, deja relația nu mai e în doi, ci în trei, patru etc.

Fii sinceră

Până la urmă nu ești onestă doar față de el, ci, cel mai important, față de tine. O relație bazată pe minciună pornește din start cu minusuri, iar cum minciuna are picioare scurte îți poate exploda în față producând daune ireparabile. Asta nu înseamnă că nu ai intimitatea ta sau că îi povestești de-a fir a păr tot ce ai făcut în fostele relații. Ba chiar e indicat ca trecutul să rămână în trecut, fără a fi adus în prezent cu multiple detalii.

Citește și:
De ce propria aroganță e un dușman care nu te lasă să fii fericită

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle