Interviu Marian Nedelcu – The man in the city

Marian Nedelcu este unul dintre pionierii modeling-ului romanesc cu succes international.

Interviu Marian Nedelcu – The man in the city

Misterios, tacut si cu un elegant aer aristocratic, sot si tata, Marian Nedelcu poate primi oricind premiul pentru barbatul perfect.

ELLE: Esti primul model masculin care a reusit sa-si construiasca o cariera solida in sistemul de modeling international. Cum a inceput totul?

Marian Nedelcu: A inceput in gluma si s-a transformat in ceva serios. Nu m-am gindit atunci cind am inceput ca as putea face o cariera in acest domeniu, iar asta din cauza faptului ca in Romania nu exista (si, cred eu, nici acum nu exista) o adevarata piata pentru modeling.

ELLE: Care au fost cele mai solicitante job-uri?

M.N.: Atunci cind iti place ceea ce faci, timpul trece altfel, nimic nu ti se pare prea solicitant.

ELLE: Cum percepi evolutia ideii de frumusete in moda masculina?

M.N.: Desi idealul frumusetii masculine ramine ne­schim­bat, nu putem ignora faptul ca acesta se manifesta si ni se infatiseaza in mod diferit de la o generatie la alta. Am inceput modeling-ul pe plan international in urma cu zece ani si pot sa remarc o mare diferenta intre ceea ce era „frumos” atunci si ce reprezinta „frumos” acum. Desi vor exista intotdeauna designeri care vor promova imaginea frumosului „clasic” (vezi Giorgio Armani), nu putem nega faptul ca, de ceva ani incoace, prin intermediul revistelor de moda si al campanii­lor publicitare, ni se propune si se promoveaza ima­ginea unui barbat mult mai efeminat.

ELLE: Ce parere ai despre moda masculina a stra­zii din Romania?

M.N.: In Romania, moda masculina este un amestec de stiluri. Si la Londra vezi atit de multe sti­luri… Dar comparatia se opreste aici. Cred ca totul se rezuma la gradul de civilizatie.

ELLE: Care sint personalitatile pe care le respecti? De ce?

M.N.: In primul rind, sotia mea, Ingrid. M-a sustinut intotdeauna in tot ceea ce am facut, am invatat enorm de la ea si continui sa invat zilnic… Mi-a marcat activitatea ca model (si nu numai) intilnirea cu Gianfranco Ferrè. Lucrind alaturi de „maestro” sezoane la rind, am „furat” multe din punct de vedere stilistic. A fost un geniu, in prezenta caruia am avut norocul si onoarea sa ma aflu de foarte multe ori.

ELLE: Nu de putine ori ceilalti percep doar partea glamour a meseriei de model. Care sint avantajele si dezavantajele unei astfel de meserii?

M.N.: Sigur, exista avantaje si dezavantaje. Dar daca iti doresti in­tr-a­devar sa faci asta, dezavantajele dispar incetul cu incetul. La avantaje as trece calatoriile si contactul cu oameni extrem de interesanti. Dezanvantajele, pentru mine, au insemnat perioa­de lungi departe de sotia si fetita mea.

ELLE: In Romania inca persista ideea ca barbatul nu trebuie sa fie atent la vestimentatie si la ce produse cosmetice foloseste. Care este parerea ta?

M.N.: Intr-adevar, exista inca in Romania ideea ca „nu da prea bine in fata baietilor” daca ai prea mare grija de tine. Insa, pe plan inter­national, piata produselor cosmetice adresate barbatilor a cunoscut o crestere incredibila in ultimii ani… Cred ca totul tine de un minim bun-simt, de cultura si respect fata de sine si de ceilalti.

ELLE: Care a fost cel mai frumos compliment pe care l-ai primit?

M.N.: „Esti cel mai bun, tati!”, mi-a spus fetita mea…

ELLE: Ce oras ai alege daca ar trebui sa o iei de la capat? De ce?

M.N.: Daca ar trebui s-o iau de la capat, as face totul la fel. Am avut sansa sa fiu omul potrivit, la momentul potrivit, in locul potrivit…

ELLE: Ce sfat ai da unui baiat care isi doreste sa inceapa o cariera de model?

M.N.: Nu stiu daca se gindeste cineva inca de la inceput la o adevarata „cariera”… I-as sugera sa-si gaseasca o agentie buna, preferabil direct „afara” si sa nu se ia prea in serios. 

Marian Palie

Foto: Tudor Cucu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle