Independenta intr-o relatie, care este rolul acesteia?

Iubirea ne poate face foarte usor sa cadem in capcana daruirii de sine totale, dusa pana la extrema pierderii individualitatii. Este simplu sa renuntam la independenta in valtoarea sentimentelor noi din viata ta, insa este acest melanj de personalitati un lucru benefic?

Independenta intr-o relatie, care este rolul acesteia?

Este unul dintre cele mai usoare si chiar firesti lucruri! Atunci cand ne indragostim, tindem sa dam la o parte individualitatea si independenta proprie. Insa, aceasta renuntare si dependenta voita intre actiunile iubitului tau si nivelul tau de fericire atrag si unele consecinte.

Am incercat sa analizez motivele pentru care renuntarea la independenta atunci cand pasim intr-o noua relatie nu este intotdeauna cea mai buna idee.

1. Independenta este cel mai important factor pentru o relatie de durata!

Daca ai fi nevoita sa zici ce-ti trece prin minte atunci cand te gandesti la elementele necesare unei relatii, loialitatea, comunicarea si increderea deplina, ar fi, cu siguranta, printre primele lucruri mentionate. Nu incerc sa contest contributia si importanta acestora, insa exista un alt factor, ce este adesea trecut cu vederea: independenta!

O relatie si statutul oferit de aceasta nu presupune pierderea propriei identitati, pentru a obtine o mixtura fada din doua persoane diferite! Contrar unor idei, iubirea si o relatie inceputa datorita acestui sentiment nu presupun pierderea in o alta persoana.

Individualitatea si rolul jucat de aceasta in viata fiecarei persoanei sunt de neinlocuit. Este necesar sa ai parte de iubire de sine, de propriile bucurii si propriul success, pentru a simti ca traiesti cu adevarat. O existenta prin prisma fericirilor comune, nu este intotdeauna alegerea corecta fata de propria persoana.

Desi suna bizar, orice relatie din viata ta se va sfarsi inainte de relatia cu propria persoana, asa ca ar trebui sa ai grija de independenta ta si sa o cultivi!

2. Persoanele independente reusesc sa ofere mai mult relatiei!

Nu exista o arma sau un atu mai important in viata decat confortul in propria piele si senzatia de a te simti completa! Vei reusi sa te bucuri de viata cu adevarat si sa realizezi lucruri si relatii frumoase doar daca detii acest atu.

Nu-ti imagina ca aceasta iubire de sine este o dovada de egoism, chiar daca ai putea fi acuzata de acest lucru de catre cei din jurul tau! Cum ai putea sa iti sustii, incurajezi si iubesti oamenii din jurul tau, daca nu stii sa te iubesti sau nu te placi pe tine?

3. Explorarea unor noi interese pe cont propriu iti va imbunatati relatia!

Unul dintre cele mai placute si frumoase sentimente este atunci cand descoperi o noua pasiune si decizi sa o explorezi, chiar daca uneori am putea fi terifiati de ideea de a incepe ceva singure.

Daca te-ai obisnuit sa fii acompaniata de prietene sau iubit atunci cand incepi o activitate noua si nu iti imaginezi ca ai putea sa faci aceste lucruri pe cont propriu, eu indraznesc sa te contrazic!

Depasirea limitelor zonei de confort poate fi extrem de frumoasa si incurajatoare. Fie ca e vorba de pictura, dans, un sport sau orice altceva, incearca sa deprinzi un hobby doar al tau. Acest interes pentru o activitate si sentimentele frumoase ce apar in urma explorarii acestuia te vor face o persoana si mai interesanta in ochii partenerului tau!

4. Prioritizarea propriei persoane te va ajuta sa ai o relatie sanatoasa!

Dependenta de o alta persoana poate fi considerata cea mai nociva forma de dependenta, deoarece te limiteaza si iti creste nesiguranta in propriile puteri si capacitati. Astfel, reusim sa ne pierdem pe drum, pentru ca, de fapt, mergem pe drumul unei alte persoane, iar celelalte arii ale vietii noastre au de suferit.

O relatie matura si de succes este asemeni unui parteneriat, in care cele doua persoane sunt de sine statatoare, independente si isi cultiva propriile interese si cariere, separat de relatia dintre cei doi.

5. Independenta si cat mai putine asteptari ne garanteaza fericirea

Cel mai bun pilon de sustinere din viata ta esti chiar tu si trebuie sa devii foarte constienta de acest adevar. Trebui sa inveti ca te poti baza in cea mai mare masura pe propria persoana si sa nu iti transferi grijile si responsabilitatile pe spatele altei persoane, nici macar a iubitului.

Atunci cand realizezi ca tu esti unica persoana care este responsabila pentru tot ce i se intampla si nu vei mai gasi vinovati in exterior, toata energia ta se va focusa pentru a gasi modalitati de imbunatatire a vietii.

Rolul partenerului tau este sa te sustina, sa te ajute sa cresti, sa te inspire. Nu sa faca lucrurile pentru tine! Daca constientizezi ca sunteti doua persoane independente si aveti fiecare dintre voi de infruntat unele greutati, vei avea parte de mai multa stabilitate in relatia voastra.

6. Nu poti iubi pe altcineva cu adevarat, daca nu te iubesti pe tine!

Sunt sigura ca ai strambat din nas cand ai citit subtitlul. E o fraza atat de reciclata zilele astea, incat s-a transformat intr-un cliseu, insa nu inseamna ca nu este adevarata. Este dificil si gresit sa incercam sa ne agatam de o alta persoana si sa credem ca dragostea unui partener ne-ar putea face implinite.

Relatia cu propria persoana este primordiala, doar prin acceptarea si cunoasterea de sine este posibil sa construim o relatie sanatoasa cu altcineva, lipsita de influenta propriilor temeri sau frustrari.

Foto:Image.net

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle