Idei preconcepute care nu-ți permit să te îndrăgostești

Toate aceste idei preconcepute vin dintr-o teamă ascunsă de suferință, abandon, și te împiedică să te bucuri de iubire.

Idei preconcepute care nu-ți permit să te îndrăgostești

Există nenumărate idei preconcepute despre relații, căsătorie, care sabotează ceea ce se întâmplă în cuplu și cursul relației. Dar altele pur și simplu te împiedică să te implici emoțional, să te atașezi și să construiești o poveste de iubire. Motivul principal? Frica…

Teama de fuziune

Relația de cuplu fuzională nu oferă spațiu personal, intimitate. E ca și cum ești legat de cineva mereu cu un cordon ombilical. Nici nu e întâmplătoare comparația, deoarece relația fuzională este între bebeluș și mama sa. Și e normală, deoarece fără mamă copilul nu poate supraviețui. La maturitate, o astfel de relație de cuplu este sufocantă și vine ca o povară.

Nevoia de spațiu

În completare la cele descrise mai sus se află nevoia exagerată de spațiu. Cuplul presupune flexibilitate, să îi faci loc cuiva în inima, mintea și viața ta. Iar unele persoane care țin extrem de mult la timpul lor, activitățile lor, au acea rutină bine stabilită, nu sunt dispuse la abateri sau adaptări pentru absolut nimeni.

Exemplele din jur…

… pot funcționa și ca o adevărată sperietoare de… relații. Analizând cuplurile din grupul tău de prieteni, de la serviciu, vâzând problemele cu care se confruntă, ajungi să generalizezi că o relație se traduce prin neajunsuri, conflicte, compromisuri dureroase, iar tu n-ai nevoie de așa ceva.

Cauți persoana perfectă

Iluzia perfecțiunii este una dintre ideile preconcepute care funcționează ca o capcană teribilă. Nimeni nu e îndeajuns de bun, standardele și pretențiile tale sunt atât de ridicate încât niciun muritor nu ar putea ajunge la ele.

Frica de suferință

Ai avut o deziluzie care a durut atât de tare, încât nu vrei vreodată să mai simți așa ceva. Prin urmare eviți conștient sau inconștient orice persoană cu care s-ar putea dezvolta o poveste cu iz romantic. Evitarea poate să fie atât de severă încât libidoul tău să fie ca și inexistent, iar viața sexuală închisă sub cheie. De asemenea, prin prisma unor repetate experiențe negative consideri că toți bărbații sunt de proastă calitate. O generalizare care nu-ți permite să vezi și excepțiile sau exemplele bune.

Citește și:
Nu lăsa diferența de vârstă să te sperie! Ce câștigă bărbații care au o relație cu o femeie mai mare decât ei

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle