Hai sa vorbim despre drepturile omului!

Consider ca fiecare om, indiferent de rasa, sex, orientare sexuala, preferinte, zodie, culoarea preferata, ar trebui sa aiba drepturi egale din punct de vedere legal. Este atat de simplu.

Hai sa vorbim despre drepturile omului!

De ce? Mi se pare atat de firesc, mai ales in epoca in care traim, incat imi vine foarte greu sa explic de ce. Ne imaginam ca traim intr-o lume civilizata, intr-o lume evoluata, in anul 2016, in secolul XXI, insa cel putin in Romania, la atat ramanem: un vis, o iluzie. Realitatea nu se potriveste cu imaginarul colectiv. Avem pretentia sa ni se acorde privilegii, insa uitam de responabilitati si vrem sa le luam altora drepturile despre care noi avem impresia ca ni se cuvin.

Pana acum am avut, ca umanitate, atatea realizari, am inventat electricitatea, computerele, am calatorit in spatiu, insa majoritatea tot are o problema cand vede doua persoane de acelasi sex… tinandu-se de mana.

Desigur, casatoria intre persoane de acelasi sex este doar una dintre zecile sau poate chiar sutele de probleme cu care se confrunta tara noastra si intreaga lume, dar in momentul in care cativa oameni strang vreo cateva semnaturi pentru a restrictiona, pana la urma, drepturile pe care ar trebui sa le aiba altii, atunci este de actualitate si reactionam la ea.

Repet, problema casatoriilor intre persoane de acelasi sex nu este mai importanta decat alte probleme referitoare si ele la drepturile omului (sau incalcarea lor), dar despre asta vorbim acum.

Intr-un final, ma intreb: ce este atat de complicat la a lasa pe fiecare sa faca ceea ce crede de cuviinta cu viata lui, preocupandu-te doar de viata proprie? Hai sa incercam sa fim cu totii mai toleranti si poate, putin mai nepasatori cu privire la vietile altora. Iar daca, din punct de vedere moral, toti avem dreptul la o opinie, iar aceea sa fie respectata, din punct de vedere legal, ghinion, toti ar trebui sa fim egali.

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle