Guatemala – o tara de care te vei indragosti!

Desi este de 20 ori mai mica decit Mexic, Guatemala nu e tara in care sa poti spune ca te plictisesti. Dimpotriva, ai sansa sa vezi cit mai multe atractii turistice intr-o singura vacanta! ELLE iti garanteaza ca te vei indragosti pe loc de aceasta tara.

 

De aici, continua-ti calatoria cu masina la Tikal, unul dintre cele mai mari orase maiase din era precolumbiana, fosta ca­pi­tala economica, politica si militara. As­tazi, majoritatea cladirilor sint invadate de jungla, arheologii neputind descoperi decit o parte din orasul pierdut. Daca pe­t­re­ci o noapte la Tikal Inn (tikalinn.com), ho­tel aflat in interiorul rezervatiei, vei avea sansa sa vizitezi ruinele la apus, ­atunci cind multimea de turisti dispare. Totodata, poti fi martora unui incredibil rasarit. Cine se trezeste devreme va avea o experienta de nedescris: de pe acoperisul templului IV vei asculta cum jungla se trezeste la viata, cum pasarile incep sa dea buna dimineata si maimutele isi apara familiile, marcindu-si teritoriul. Papagali colorati zboara de colo-colo, in timp ce soarele se ridica rapid in spatele templului si al ruinelor Lumii Pierdute, care repre­zinta cea mai veche parte a parcului national.

Incheie-ti ziua in Flores, oraselul-insula aflat la doar 40 de minute distanta de ruine, de unde poti lua si avionul inapoi catre sudul tarii. Urmatoarea oprire din calatoria ta va fi la Antigua, fosta capitala a Guatemalei, parasita de autoritati dupa puternicul cutremur din 1717. Nici o cladire nu face nota discordanta cu arhitectura coloniala baroca perfect pastrata, iar turistii sint bineveniti in multitudinea de hoteluri-boutique si restaurante de aici. Pentru o experienta de cinci stele, Casa Santo Domingo (www.casasan­todomin­go.com.gt) este ale­gerea perfecta. Aflat pe situl unei foste manastiri grandioase, hotelul reuseste sa imbine perfect serviciile de lux cu istoria locului, vechi de peste cinci sute de ani. Incearca restaurantul La Fonda de la Calle Real pentru mincarea traditionala. Te vei desfata cu guacamole, frijoles, cirnati chicharones si tamales!

Viziteaza manastirea Capuchinas si catedrala San Jose, pentru a intelege mai bine viata din timpul colo­nialis­mului, si treci pe sub faimosul Arco de San Catalina. Pe aici traver­sau maicutele strada pentru a ajunge la scoala de fete, fara sa intilnea­s­ca alti trecatori in cale. Inainte de a parasi Antigua, treci pe la Casa de Dulces Tipicos pentru a gusta dulciurile traditionale facute in ca­sa, din fructe tropicale, multe dintre ele total necunoscute in Europa. Iar daca esti curioasa sa afli cum se face cafeaua pe care o sorbi in fie­care dimineata, opreste-te la Finca Filadelfia unde, in cadrul unui tur or­ga­nizat, ti se va explica cum boabele verzi din arbustii de pe plantatie ajung in ceasca ta sau la cafenelele Starbucks din toata lumea.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din turism