Greselile pe care trebuie sa le eviti atunci cand trimiti un SMS

Desi tehnologia ne face viata mult mai usoara, trebuie sa recunoastem ca uneori uitam sa distingem SMS urile de mailuri sau de conversatiile fata in fata.

Greselile pe care trebuie sa le eviti atunci cand trimiti un SMS

Iata principalele 10 lucruri pe care nu ar trebui sa le faci atunci cand scrii un mesaj:

1. ALL CAPS

Scrierea unui intreg mesaj cu litere mari denota agresivitate, nervozitate sau alte sentimente negative pe care nu dorim sa le transmitem intr-un SMS. Renuntati la acest obicei si pastrati Caps lock doar pentru a evidentia anumite parti din mesajul tau.

2. Prea multe emoticoane

Da, tuturor ne plac fetele simpatice care zambesc, fac cu ochiul sau rad, insa folosirea lor excesiva nu este potrivita mai ales pentru o conversatie formala si poate deveni agresiva.

3. Greselile gramaticale

Stim deja ca SMS reprezinta un mijloc rapid de comunicare, insa intotdeauna ar trebui sa recitim mesajul inainte de a-l trimite pentru a verifica potentialele greseli. Fie ca vorbim de seful tau sau de un simplu amic, nimanui nu-i face placere sa descifreze un mesaj plin de greseli.

4. Prescurtarile

Desi cu totii am fost incantati de ele la inceput, e timpul sa renuntam la celebrul k' care, pe langa faptul ca arata neprofesional, ne face sa parem imaturi, chiar si intr-o conversatie amicala.

5. Semnele de punctuatie in exces

Chiar daca ai o intrebare urgenta sau doresti sa evidentiezi o anumita fraza, un singur semn de punctuatie este suficient. Folosirea a mai multe semne de intrebare, de exemplu, il va irita pe cititor care, probabil, iti va da un raspuns la fel de agresiv.

6. Insistenta

Atunci cand nu primesti un raspuns in primele minute, nu este cazul sa insisti, chiar daca problema este urgenta. De regula, pentru ceva urgent, e recomandat sa apelezi direct persoana sau sa retrimiti mesajul dupa minimum o ora.

7. Folosesti SMS-ul pentru lucruri prea importante

Daca vrei sa-ti ceri iertare, sa dai o veste importanta sau chiar sa-ti dai demisia, SMS-ul nu este cu siguranta metoda potrivita. Vestile importante necesita o intalnire fata in fata sau cel putin un apel telefonic.

8. Trimiti SMS in momente nepotrivite

Folosirea telefonului, desi a devenit ceva extrem de comun in zilele noastre, este totusi nepotrivita in anumite momente. In sedinte, la teatru, film sau intalniri importante este elementar sa lasam telefonul deoparte si sa ne bucuram de moment.

9. Trimiti mesaje prea lungi

SMS vine de la Short Message Service, asadar scopul este sa transmita un mesaj scurt si concis, evita sa povestesti foarte multe intr-un mesaj, pastreaza conversatiile lungi si subiectele complexe pentru intalnirile fata in fata.

10. Evita hashtag-urile

Hashtag ul este tipic retelelor de socializare, pentru a descrie intr-un cuvant anumite fotografii, stari, momente. Scopul SMS urilor este cu totul altul, asa ca utilizarea hashtag urilor in mesaje este total inutila si poate sa denote chiar snobism.

Text: Andrada Dolofan
Foto: Imaxtree

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle