FOCUS JAZZ, expozitie de fotografie inedita in cadrul Sibiu Jazz Festival 2016

In perioada 21-29 mai, iubitorii de jazz si nu numai vor putea vizita expozitia de fotografie Focus Jazz, expozitie ce prezinta in fiecare an momente unice din istoria de peste patru decenii a festivalului de jazz de la Sibiu.

FOCUS JAZZ, expozitie de fotografie inedita in cadrul Sibiu Jazz Festival 2016

Pentru prima data, aceasta expozitie traditionala este completata cu lucrari originale realizate special pentru Sibiu Jazz Festival de catre artistul fotograf Tibor Jakab. Lucrarile colectiei Musical Body Sounds vor fi prezentate in premiera in cadrul celei de-a 46-a editii.

„Crearea colectiei Musical Body Sounds' a fost o noua provocare pentru mine. Muzica si trup. Sunet si forme. Erotism? Colectia reda dragostea pentru muzica, printr-un simbolic dans erotic dintre corpul femeii si instrumentul muzical', spune Tibor Jakab.

Expozitia de fotografie are loc la Centrul de Informare Turistica din cadrul Primariei Sibiu si poate fi vizitata in perioada 21-29 mai.

Sibiu Jazz Festival debuteaza si anul acesta cu traditionalul concurs international dedicat tinerilor artisti, care se va desfasura in perioada 23-25 mai, la Teatrul Gong. Intre 26 si 29 mai, publicul va putea savura recitalurile formatiilor: Modern Art Orchestra (Ungaria), Trio Reijseger – Fraanje – Sylla (Olanda), Sekou Kouyate (Guineea), The Diaspora House (Israel), Dock In Absolute (Belgia, Luxemburg) sau Tangostinato (Italia), precum si serile de jam sessions ce vor fi organizate in diverse locatii din oras.

Mai multe detalii despre artisti, program si bilete pe www.sibiujazz.ro sau pe www.facebook.com/sibiujazz/

Despre Sibiu Jazz Festival

Fondat la inceputul anilor ‘70, Sibiu Jazz Festival este considerat unic in Romania, avand in vedere longevitatea, consecventa si numarul impresionant de celebritati ale genului care l-au onorat cu prezenta. Este cel mai vechi festival de acest gen din tara si unul dintre cele mai vechi festivaluri de jazz din lume, motiv pentru care Sibiul a fost declarat, inca din anii 80, „Capitala Jazzului' din Romania. Pe plan mondial, sunt rare festivalurile de gen, care se pot mandri cu o istorie de peste patru decenii, cand insasi existenta acestei muzici abia depaseste un secol.

Despre Tibor Jakab

Tibor Jakab a absolvit New York Institute of Photography in anul 1995 si are o cariera extrem de prolifica. Lucrarile sale au fost expuse in peste 50 de tari, pe cinci continente, obtinand 865 de premii internationale, din care 192 medalii de aur. In cei peste 24 de ani de cariera in jurnalism a publicat peste 100.000 de fotografii, ilustrand 1500 de articole in numeroase publicatii de prestigiu, printre care The Journal, British Journal of Photography, Foto Spiegel Magazine, Photo Taipei etc.

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle