Filmul Caini, in regia lui Bogdan Mirica, castiga premiul Fipresci la Cannes

Unul dintre premiile oferite de criticii internationali de film a revenit peliculei Caini, in regia lui Bogdan Mirica.

Filmul Caini, in regia lui Bogdan Mirica, castiga premiul Fipresci la Cannes

Filmul lui Bogdan Mirica tocmai ce a castigat premiul Fipresci in sectiunea Un Certain Regard – adica a castigat voturile criticilor de film. Thriller-ul regizorului roman a primit critici mai mult decat favorabile si a fost desemnat, in cele din urma, cel mai bun film din sectiunea in care a participat la Festivalul International de Film de la Cannes.

Filmul ii are in distributie pe Dragos Bucur, Gheorghe Visu si Vlad Ivanov si spune povestea unui tanar care ajunge intr-un sat izolat din Romania ca sa vanda pamantul pe care l-a primit mostenire de la bunicul sau. O serie de evenimente bizare il conduc catre descoperirea ca bunicul era un cunoscut infractor local – si ca va trebui, pentru a-si obtine mostenirea, sa aiba de-a face cu ajutoarele acestuia.

In competitia oficiala, premiul Fipresci a revenit peliculei Toni Erdmann de Maren Ade, trofeul confirmand review-urile exceptionale cu care a fost primit filmul, considerat in acest moment concurentul cu cele mai multe sanse sa primeasca trofeul Palme Dor. Anul trecut, acelasi prestigios premiu a fost primit de Son of Saul, filmul regizorului Laszlo Nemes in care joaca si romanul Levente Molnar – pelicula si-a continuat parcursul castigand Oscarul pentru cel mai bun film strain.

Cel de-al treilea premiu Fipresci a fost acordat filmului Raw, de Julia Ducornau. Its Only the End of the World, de Xavier Dolan, a casticat Premiul Ecumenic.

Celelalte premii din competitie vor fi acordate duminica, 22 mai, iar castigatorii sectiunii Un Certain Regard vor fi anuntati astazi.

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle