Festivalul de Film de la Venetia: Filme ce nu ar trebui ratate

Festivalul de Film de La Venetia a marcat ieri deschiderea editiei cu numarul 71. Orasul italian a reunit nume sonore ale cinematografiei internationale.

Festivalul de Film de la Venetia: Filme ce nu ar trebui ratate

6. WORDS WITH GODS

Regizori: Guillermo Arriaga, Emir Kusturica, Amos Gitai, Mira Nair, Warwich Thornton, Hector Babenco, Bahman Ghobadi, Hideo Nakata, Álex de la Iglesia
Words with Gods' reprezinta o antologie de povestiri ce au in comun explorarea religiilor si a influentelor acestora asupra culturilor si a oamenilor, in general. Filmul a fost aranjat in forma ce urmeaza a fi prezentata la festival de catre castigatorul Premiului Nobel, Mario Vargas Llosa. Regizori de renume mondial au supravegheat fiecare segment al peliculei.

7. THE CUT

Regizor: Fatih Akin
The Cut' se centreaza pe un supravieturitor al Holocaustului Armenilor din 1915, care afla ca fiicele sale gemene au reusit sa ramana in viata, in ciuda evenimentelor nefericite. Acesta porneste intr-o calatorie pentru a le gasi, ce il plimba prin deserturile din Mesopotamia, Havana sau Dakota de Nord. Pe parcursul calatoriei sale, Nazaret se confrunta cu diferite personaje, dintre cele mai angelice pana la cele care reprezinta intruchiparea raului.

8. OLIVE KITTERIDGE

Regizor: Lisa Cholodenko
Aceasta mini–serie produsa de HBO reprezinta ecranizarea povestirii cu acelasi nume, ce i-a adus autoarei, Elizabeth Strout, un premiu Pulitzer. Evenimentele, de multe ori tragice, care au loc pe parcursul a 25 de ani intr-un orasel din New England sunt prezentate din perspectiva profesoarei de matematica, Olive Kitteridge si a sotului acesteia.

9. RETURN TO ITHACA

Regizor: Laurent Cantet
Cinci prieteni se intalnesc pe o terasa ce ofera o priveliste asupra capitalei cubaneze, Havana, pentru a sarbatori reintoarcerea lui Amadeo dupa 16 ani de exil. Vechii amici petrec de la apus pana la rasarit amintindu-si despre iluziile si visurile din tinerete, dar si despre dezamagirile ce au urmat.

10. THE SOUND AND THE FURY

Regizor: James Franco
Prezenta ecranizare a cartii lui William Faulkner a avut loc cu supravegherea regizorala a actorului James Franco, care detine si un rol in film. Actiunea are loc la inceputul secolului 20, cand incepe declinul familiei Compson, unii dintre aristocratii sudici din Statele Unite. Pelicula este compusa din trei segmente, fiecare dintre acestea prezentand evenimentele ce au loc pe parcursul a trei decenii, din perspectiva celor trei frati Compson.

Juriul Festivalului de la Venetia este prezidat de catre francezul Alexandre Desplat, compozitor de film. Ceilalti jurati din acest an sunt: Joan Chen, Philip Gröning, Jessica Hausner, Jhumpa Lahiri, Sandy Powell, Tim Roth, Elia Suleiman, Carlo Verdone.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle