Festivalul de film de la Veneția 2020, confirmat pentru luna septembrie!

Luca Zaia, guvernatorul Veneției, anunță că cel mai vechi festival de de film din lume, Festivalul de film de la Veneția, se va desfășura conform planificării inițiale, între 2-12 septembrie 2020.

Festivalul de film de la Veneția 2020, confirmat pentru luna septembrie!

Cu toate că Bienala de Arhitectură s-a amânat pentru anul 2021, Festivalul de Film de la Veneția se organizează totuși, decizie luată după ce Alberto Barbera a făcut o scrisoare deschisă, astfel încât să afle câți actori și producători de film ar fi dispuși să participe.

„Știm că ar fi imposibil să planificăm un festival fără să fim siguri că veți vrea să participați cu toții, astfel încât să dăm un restart și să menținem în viață industria de cinema în aceste momente grele”, a scris Barbera, care s-a adresat și agenților, rugându-i să îi confirme prezența actorilor la lansarea filmelor în care aceștia joacă. Cate Blanchett și-a confirmat participarea, frumoasa actriță va fi chiar președintele juriului.

Organizatorii sunt conștienți de faptul că trebuie să ia măsuri astfel încât sănătatea participanților să nu fie pusă în pericol, însă tot ei exclud un posibil festival virtual. Totuși, vor rula mai puține filme iar publicul nu va mai fi atât de numeros ca în alți ani. Va exista și o platformă virtuală pentru cei acreditați care nu vor putea călători.

Încă nu s-au anunțat detaliile organizatorice și nici cele de „safety” ale Festivalului de Film de la Veneția. Vestea bună este pentru momnent că acesta se desfășura în condiții sigure și toată lumea abia așteaptă să vadă vedetele defilând pe covorul roșu, sub lumina reflectoarelor, în ținutele cele mai glamour & sparkly, după atâtea luni în care aceste cuvinte nu au fost rostite de nimeni.

Italia, una dintre cele mai afectate țări de COVID 19 din Europa, își va redeschide granițele pentru turiști pe data de 3 iunie iar turiștii care vin din celelalte țări ale Uniunii Europene care și-au plănuit o vacanță aici, sau cei care se gândesc să participe la Festivalul de film de Veneția în septembrie, nu vor mai fi nevoiți să stea în carantină.

Citește și:
Celebritățile care au vorbit public despre divorțul lor și cum le-a afectat viața

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle