Fat &Fashionable – femeile cu forme pot fi stylish

Sa fie oare adevarat? Moda femeilor foarte slabe apune si incepe epoca celor… grase, care nu se sfiesc de kilogramele lor in plus si poarta cu mindrie haine stylish? Adina Rosetti investigheaza…

Probabil incurajate de acest succes (de nebanuit pina acum citiva ani) al modelelor cu forme, dar si de libertatea pe care ti-o da Internetul, o multime de fete si femei extra-plus-size au inceput sa-si faca blog-uri in care se expun cu nonsalanta, fara sa se sfiasca de kilogramele (uneori zeci!) in plus. Considera ca au aceleasi drepturi ca si o femeie slaba in privinta hainelor si a stilului, refuza sa se ascunda in haine largi, se declara indragostite de moda, sint la curent cu trend-urile, fac shopping pline de fre­nezie si apoi isi posteaza pe blog fotografii cu ele insele imbracate dupa ultimele tendinte, de parca ar avea o nevoie vitala sa demonstreze lumii intregi ca nu au nici un fel de complexe si inhibitii legate de greutatea lor.

Sint absolut sigura ca la aceste fete se gindea Mika atunci cind a compus melodia „Big girls, you are beautiful!”

Stéphanie Zwicky poarta masura 52 si are un blog deja celebru in Franta, www.le­blogdebigbeauty.com, care por­nes­te de la ideea ca „stilul nu este o masura, ci o atitudine”. Ea declara ca a fost dintotdeauna pasionata de moda si ca ii place sa se joace cu ea insasi de-a imbracatul, ca si cum ar fi o papusa. Pentru ca in Franta – ca si in multe alte tari – designerii ignora a­cest segment de piata reprezentat de femeile XXL, Sté­pha­nie a creat o linie vestimentara pentru La Redoute, care mer­ge pina la masura 62! Practic, ea a gasit o cale de a transforma acest „blestem” de a fi grasa intr-o adevarata meserie din care cis­tiga bani.

Gabi este o americana din Detroit care a inceput blog-ul www.youngfatandfabulous.com atunci cind a realizat ca nu existau „blog-uri fashion de calitate pentru fetele grase & trendy”. Si, cum primea multe complimente pentru tinutele pe care le purta, s-a hotarit sa impartaseasca din experien­ta ei si altora. Fenomenul a luat o atit de mare amploare in America, incit  a avut loc chiar si o conferinta a bloggeritelor plus-size…

Intrebata daca nu crede ca prin blog-ul sau promoveaza oa­recum ideea obezitatii nesanatoase, Gabi a ras­puns sec ca sanatatea ei o priveste exclusiv si ca oa­me­nii grasi nu au neaparat pro­bleme de acest fel. Chiar si site-urile de street fashion isi au echivalentul lor in lumea XXL.

O replica a celebrului The Sar­to­rialist este data de blog-ul The Man­fattan Project, sub motto-ul „real fa­shion, large bodies”, care surprinde in­stan­tanee pe stra­zile New York-ului cu oameni grasi, dar imbracati la moda si foarte surizatori. Una peste alta, este destul de limpede ca fetele XXL au devenit o nisa imposibil de ignorat, iar ele incep sa-si asume acest statut cu mindrie.

Cit despre revistele care se incumeta sa le promoveze imaginea, e foarte posibil sa o faca din dorinta de a sparge, din cind in cind, tiparele si de a-si soca cititorii deja blazati de frumusetile cu numar redus de kilograme.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle