Faceti cunostinta cu FKA Twigs

Este produsul muzical la care viseaza toti producatorii din lume, cu talent cu carul, un look aparte si o atitudine de star. Faceti cunostinta cu FKA Twigs!

Faceti cunostinta cu FKA Twigs

Sa sa trecem peste introduceri inutile, aflati din start ca pe FKA Twigs o cheama Tahliah Barnett, ca s-a nascut in Gloucestershire si ca numele de Twigs (n. red. – bete) s-a lipit de ea din cauza faptului ca ii pocneau incheieturile. Acum, Tahliah nu isi mai poarta porecla pentru ca altcineva inregistrase numele si, desi abia aflata la debut, este cunoscuta sub un nume pe care nu il mai foloseste. Complicat, nu?

Bine ca lucrurile stau mai simplu cand vine vorba de muzica ei. Dupa ce a urmat o scoala catolica unde era singura eleva de culoare, la 16 ani Tahliah a inceput sa faca muzica in cluburile pentru tineri, iar la 17 se muta deja la Londra ca sa devina dansatoare. Ceea ce a si facut, pentru ca, daca figura ei atipica vi se pare familiara, este pentru ca ati vazut-o, probabil, in videoclipuri pentru Kylie Minogue, Ed Sheeran sau Jessie J.

Primul ei album, „EP1”, a aparut pe Bandcamp la sfarsitul lui 2012, iar artista a lansat si cate un clip pentru fiecare dintre piese, devenind, cum ne-a obisnuit industria muzicala recenta, o senzatie pe Internet. Iar dupa ce videoclipul pentru „Water Me”, regizat de Jesse Kanda, a ajuns pentru prima oara la public, presa de specialitate s-a grabit sa-i ridice in slavi calitatile vocale si stilul ei atat de particular de a canta.

Dupa lansarea celui de-al doilea extended play, numit, simplu, „EP2”, pentru FKA Twigs a urmat si o nominalizare la BBC Sound of 2014. Dar ce o face pe Twigs atat de speciala? Poate ca trecerea ei de la popularitatea pe YouTube la faima reala poate sa fie un indiciu. Sau poate ca sentimentul ca vine din alta lume pe care il ai cand canta live este atat de coplesitor incat sa ii asigure o liota de urmaritori aproape fanatici. Sau poate ca este vorba despre faptul ca intreaga lume si-a pus sperantele in aceasta noua salvatoare a genului R&B? Ce e drept, soaptele ei, felul in care canta, facand deseori pauze, liniile melodice generate de sintetizator, dar si clipurile cu o estetica bizara par sa se combine in cazul lui FKA Twigs intr-un mix cat se poate de fericit si de convingator.

Acum Twigs se pregateste pentru primul ei turneu in Statele Unite, incearca sa faca fata celebritatii (mai ales de cand presa a aflat ca are o relatie cu actorul din seria „Twilight” Robert Pattinson) si pune la cale noi piese, sub label-ul Young Turks, care sa semene in parte cu trip-hop-ul pe care il ascultam in adolescenta, si in parte sa ne duca cu gandul la Ciara sau Beyoncé. Si, cum cantareata a fost deja comparata cu Kate Bush sau Tori Amos, in complimente usor exaltate din partea criticilor, abia asteptam sa vedem daca se va ridica la inaltimea lor.

Foto: Guliver

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle