Expozitia “Selfie Automaton”, vernisata la Expozitia Internationala de Architectura 2016 – La Biennale di Venezia

Astazi, a avut loc vernisajul expozitiei “Selfie Automaton”, proiect care reprezinta Romania la cea de-a 15-a editie a Expozitiei Internationale de Architectura 2016 - La Biennale di Venezia.

Expozitia “Selfie Automaton”, vernisata la  Expozitia Internationala de Architectura 2016 –  La Biennale di Venezia

Pavilionul Romaniei gazduieste „Selfie Automaton', o expozitie sub forma unui spectacol predefinit, cu marionete automatizate, scenarii blocate, si un rol liber, rezervat vizitatorului.

Proiectul este semnat de Tiberiu Bucsa, Gál Orsolya, Stathis Markopoulos, Adrian Arama, Oana Matei si Andrei Durloi si consta in 7 automate mecanice, formate din 42 de marionete – 38 umane si 5 animale fantastice.

Trei automate sunt plasate in Pavilionul Romaniei din Gardini della Biennale, trei in Noua Galerie a Institutului Cultural Roman de la Venetia, si un teatru mobil care promoveaza expozitia in spatiul public.

Caricaturi umane, animale fantastice, oua de aur si cutiute muzicale sunt asamblate in scene predefinite care plaseaza vizitatorul pe scena, in diferite ipostaze, in maestru papusar si marioneta in acelasi timp. Autorii propun, astfel, un portret generic al relatiilor sociale, stereotipurilor si dorintelor, descompus in fragmente, pentru a fi reasamblate de imaginatia utilizatorului, intr-un autoportret introspectiv.

Pavilionul Romaniei a fost deschis in prezenta Ministrului Culturii, Corina Suteu, autorilor expozitiei si a Comisarului Romaniei, Attila Kim.

Mai multe informatii gasesti pe website-ul proiectului: http://selfieautomaton.ro/

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle