„Eu cand vreau sa fluier, fluier”, 13 nominalizari la Gala Premiilor Gopo 2011

La cea de-a cincea editie a Galei Premiilor Gopo, care va avea loc pe 28 martie, concureaza 12 lungmetraje, 6 filme de scurt metraj si 5 documentare, din totalul de 56 care s-au inscris in cursa pentru premiile cinematografiei romanesti.

„Eu cand vreau sa fluier, fluier”, 13 nominalizari la Gala Premiilor Gopo 2011

La categoria Cel mai bun film romanesc al anului 2010 au fost nominalizate "Autobiografia lui Nicolae Ceausescu" (regia Andrei Ujica), „Eu cand vreau sa fluier, fluier” (regia Florin Serban), "Marti, dupa Craciun" (regia Radu Muntean), "Medalia de onoare" (regia Peter Calin Netzer) si "Morgen" (regia Marian Crisan).

Unul dintre favoritii editiei de anul acesta este lungmetrajul "Eu cand vreau sa fluier, fluier", nominalizat la 13 categorii, dintre care: Cel mai bun film, Cel mai bun Regizor, Cel mai bun Actor intr-un Rol Principal (George Pistereanu), Cea mai buna Actrita intr-un Rol Principal (Ada Condeescu), Cel mai bun Scenariu (Catalin Mitulescu, Florin Serban).

"Morgen" este cea de-a doua pelicula care a reusit sa stringa un numar mare de nominalizari (11), urmata de "Marti dupa Craciun", cu 10 nominalizari.

Pentru premiul Gopo pentru Tanara Speranta concureaza Adina Pintilie (pentru regia filmului "Oxigen"), Bogdan Mihailescu (pentru realizarea scurtmetrajului de animatie "Grand Cafe"), George Pistereanu (pentru rolul din "Eu cand vreau sa fluier, fluier") si Iulia Rugina (pentru regia filmului "Captivi de Craciun").

O noutate a editiei de anul acesta o reprezinta si categoria Cel mai bun Film de Debut, la care se incadreaza lungmetrajele: "Eu cand vreau sa fluier, fluier", "Felicia, inainte de toate" si "Morgen".

Juriul, caruia i-a revenit misiunea de a viziona filmele si de a face o departajare, este alcatuit din Dan Alexandru (director de imagine); Florin Barbu, Tudor Caranfil, Mihai Chirilov, Angelo Mitchievici (critici de film); Florentina Ciuverca si Alexandra Olivotto (jurnalisti de film); Sinisa Dragin si Florina Iepan (regizori); Medeea Marinescu (actrita) si Horea Murgu (regizor de sunet).

Cea de-a cincea editie a Galei Premiilor Gopo va avea loc in data de 28 martie la Crystal Palace Ballrooms. Evenimentul va putea fi urmarit in direct pe ProCinema, iar romanii de pretutindeni o vor putea urmari inregistrat, pe ProTV International. De asemenea, Gala va putea fi urmarita si online, pe www.premiilegopo.ro si www.procinema.ro, dar si pe ecranele Cocor Media Channel, din capitala.

Text: Irina Culetu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle