Ești un lider înnăscut? Cum te ajută sau te sabotează în cuplu această trăsătură valoroasă

Să ai abilități de lider este util în viața de zi cu zi, iar uneori funcționează și ca un mare avantaj în cuplu.

Ești un lider înnăscut? Cum te ajută sau te sabotează în cuplu această trăsătură valoroasă

Noțiunea de lider este des folosită în contexte profesionale sau sportive. Fie că ai sau nu o funcție de conducere, această parte din tine iese la iveală cu fiecare ocazie. Iar alte zone ale vieții tale, precum cuplul, nu fac excepție. Din fericire este o trăsătură care poate ajuta mult relația, în aceeași măsură fiind atentă la eventualele derapaje cu impact sabotor.

Îți aperi poziția

Un lider nu este submisiv și ca atare spui mereu ce te frământă, ceri ce ai nevoie, ești dispusă să negociezi astfel încât să fie bine atât pentru tine cât și pentru partenerul tău. Aperi lucrurile în care crezi, ai curaj și ești o inspirație pentru celălalt. Atenție la cât ești de pătimașă, la tendința de a monopoliza discuția sau a pune pe primul plan nevoile tale.

Ești ambițioasă

Iar oamenii ambițioși obțin mult. Muncești din greu, ai obiective clare și ca atare ești un bun partener de echipă cu care se poate construi o viață confortabilă. Ambiția proprie îl poate înfrâna sau nu pe partenerul de cuplu. Adică să se ofilească în umbra ta, ori să fie cuprins de același spirit care să-l propulseze la nivel personal și de relație. Pentru că nu te mulțumești cu puțin, tendința perfecționismului poate atârna greu și adăuga un plus de presiune.

Îți ascunzi vulnerabilitatea

Mereu te prezinți ca un veritabil uragan. O forță a naturii ce pare că are constant energie și nu o distrage nimic. Însă și cel mai bun lider este om cu frici, anxietăți, momente de slăbiciune, de tristețe, nesiguranță. Și este foarte obositor să afișezi masca puterii când ai avea nevoie de sprijin, îmbrățișări, și să preia altcineva frâiele o vreme. Ori să le împărțiți pe termen lung.

Nu fugi când este greu

În unele cazuri, când situația este delicată, oamenii aleg calea cea mai simplă: renunță. Un lider rămâne pe baricade și e dispus să găsească soluții, să lupte pentru relația sa. Pentru asta în primul rând nu intră în negare. Ci își asumă problemele și care este responsabilitatea sau contribuția sa la crearea lor.

Prețuiești viața…

… iar asta te face o ființă fascinantă. Deoarece ești deschisă la noi experiențe interesante, plictiseala sau rutina nu te animă și îți colorezi existența în cele mai diverse moduri. Viața cu tine e ca un parc de distracții cu tot felul de surprize. Atenție la suprasolicitare și suprastimulare și la demonizarea obișnuinței în cuplu.

Ești flexibilă

Un lider rigid nu va avea niciodată succes, întrucât viața oferă nenumărate surprize la care e necesar să ai abilitatea de a te adapta, altfel nu supraviețuiești. Iar asta înseamnă flexibilitate. Viziunea pozitivă sau mai degrabă un optimism realist te face să nu te pierzi în scenarii negative și să alegi așa cum ai nevoie.

Citește și:
Tipuri de jurnale pe care să le ții în fiecare zi și sunt benefice atât pentru starea ta de bine cât și pentru cuplu

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle