#ELLEwhosnext: Malnasi Beata

Afla de azi, prin intermediul proiectului ELLE Who’s Next, care sunt tinerii creativi pe care trebuie sa ii cunosti.

#ELLEwhosnext: Malnasi Beata

Pe Malnasi Bea am cunoscut-o la Cluj anul trecut, la Gala Universitatii de Arta si Design. Acum, tanarul designer isi continua studiile la aceeasi universitate, in anul intai de masterat. Iar in facultate Bea a invatat care sunt lucrurile care o vor ajuta sa isi practice meseria cu succes: rabdarea si vointa de a reface tot pana la perfectiune.

ELLE: Despre ce este vorba in proiectul tau?

Malnasi Beata: Proiectul meu este de fapt o utopie futurista care are ca punct de pornire o imagine din viitor despre inceputul unei civilizatii noi, de pe o alta planeta, undeva in universul indepartat, unde omenirea ar putea incepe o viata noua de la capat, fara sa fie afectata de  problemele cu care s-a intalnit pe vechiul Pamant care, tocmai din cauza oamenilor, dupa un proces lung de destramare, si-a luat sfarsitul. Acest sfarsit era prezis deja si in profetiile unei culturi antice, deja extincte. Pe planeta nou nascuta, oamenii incep sa traiasca dupa invataturile mayasilor antici: petrec o viata spirituala mai profunda si acorda o importanta mare relatiei dinte om si natura pentru a evita o asemenea catastrofa, ca cea de pe Pamant.

Pornind de la aceasta idee, am creat o colectie de 5 tinute, numai din materiale albe, incercand sa redau cu ajutorul acestei culori puritatea spirituala a generatiei care a emigrat de pe glob. Pe spatele paltoanelor am cusut forme care aduc aminte de reliefurile sculptate de mayasii antici si zeitatile lor. In acest mod am legat si hainele de obiceiurile spirituale, si nu in ultimul rand, si omul de originea lui: el fiind motorul vietii, care face parte din marele puzzle a universului, ca toate celelalte creaturi.

ELLE: Care crezi ca este principala calitate pe care ar trebui sa o aiba un produs fashion competitiv in zilele noastre?

M.B.: Versatilitatea. Cu cat este un produs mai versatil, cu atat ne este mai usor sa mentinem garderoba intr-o schimbare continua. Astfel, pornind de la o singura piesa, putem ajunge la mai multe lookuri fresh.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle