ELLEOKcasatoriileGAY

Am aflat ca 3 milioane de romani au semnat o petitie care isi propune sa modifice Constitutia Romaniei, precizand ca definitia familiei ar trebui intarita, astfel incat sa specifice ca doar comuniunea intre un barbat si o femeie se califica drept familie in sensul traditional.

ELLEOKcasatoriileGAY

Nu stiu altii cum sunt, dar, ca mama, mi-a fost imposibil sa nu am o reactie la toata aceasta sarada. Am doi copii. Ce ar trebui sa fac daca, peste niste ani, unul dintre ei mi-ar marturisi ca isi doreste o familie alaturi de o persoana de acelasi sex? Ar trebui sa il reneg? Sa imi bag capul in nisip? Sau sa il inteleg si sa il sustin in orice l-ar face vreodata fericit, daca acel lucru nu implica lezarea libertatilor altora? Pentru mine, notiunea de familie implica sa apar dreptul la o viata echilibrata al oricarui membru al ei.

De aceea, am decis, impreuna cu echipa ELLE, sa sprijinim prin orice mijloace ne sunt la indemana o lupta pentru drepturi egale al carei timp a venit in Romania. Homosexualitatea nu este o optiune, o alegere sau un virus. Este pur si simplu o realitate. Iar persoanele LGBTQ au aceleasi drepturi ca oricare dintre noi.

Nu cred ca legalizarea casatoriilor gay va conduce la o abundenta de imagini sau scene care ar putea soca pudibonzii sau falsii pudibonzi. Legalizarea acestor casatorii nu inseamna, punctual, doar imaginea unor barbati purtand voaluri albe, virginale, in biserica. Ci inseamna, fundamental, acordarea unor drepturi egale unei comunitati care a fost discriminata prea mult timp. Ca o paranteza, poate ca empatia noastra se datoreaza numarului mare de profesionisti care au pus, practic, bazele modei si care fac parte din aceasta comunitate discriminata.

De astazi, pregateste-te ca, atat in revista cat si pe site-ul elle.ro (si pe canalele noastre de social media) sa citesti mult mai mult despre aceasta comunitate si sa participi activ la campania noastra, unica in peisajul media local, prin care ne dorim sa iscam o dezbatere necesara despre drepturile fundamentale de care se bucura doar unii dintre noi.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle