Au început înscrierile pentru cel mai mare concurs din țară dedicat copiilor talentați la artă – Odiseea Tânărului Artist

Dacă ai între 10 și 18 ani și te pasionează arta, înscrie-te la concursul Odiseea Tânărului Artist și poți câștiga premii în bani și o expoziție la Art Safari.

Au început înscrierile pentru cel mai mare concurs din țară dedicat copiilor talentați la artă – Odiseea Tânărului Artist

Pentru a ajunge un artist de succes, talentul este important, însă copiii care doresc să urmeze o carieră artistică au nevoie și de susținere financiară permanentă, dar și de un sistem de educație conectat la scena activă de artă și oportunitățile reale ale pieței. Totuși, pentru generațiile tinere, acesta este cel mai bun moment pentru a alege o carieră în artă: piața de artă românească supercontemporană este în creștere, lucrărilor artiștilor tineri câștigă teren în preferințele colecționarilor români și străini, iar social media oferă una din cele mai populare canale de promovare pentru artiștii timpurilor noastre.

Premii și condiții de participare

Concursul „Odiseea Tânărului Artist' se adresează copiilor cu vârste între 10 și 18 ani, iar valoarea totală a premiilor oferite se ridică la 5.200 de euro, după cum urmează:

  • Pentru grupa de vârstă 10-14 ani: locul I – 1.200 de euro, locul al II-lea – 800 de euro, locul al III-lea – 500 de euro; 
  • Pentru grupa de vârstă 15-18 ani: locul I – 1.200 de euro; 

În plus, cele patru lucrări de artă câștigătoare vor fi expuse în cadrul ediției 2020 a Art Safari București, care va avea loc în perioada 11-20 septembrie 2020, în Palatul Pinacotecii Municipiului din București. În plus, Asociația Odiseea va premia alte 30 de lucrări de artă cu câte 50 de euro fiecare. 

Participanții sunt invitați să realizeze o lucrare de artă (pictură, desen) cu tema „Odiseea unui copil' (călătorie, peripeții, trasee imaginare sau reale). Copiii sunt provocați să răspundă prin propria viziune artistică întrebării: „În ce măsură ești TU eroul propriului drum? Care sunt cele mai interesante peripeții prin care ai trecut sau pe care ți le poți imagina?'. 

Micii artiști trebuie să se înscrie online pe platforma concursului și să înregistreze o fotografie cu lucrarea în intervalul 15-20 august 2020, până la ora 16:00. Jurizarea va avea loc online în perioada  20 august – 1 septembrie 2020. Câștigătorii desemnați vor fi anunțați prin email, în intervalul 2-3 septembrie 2020 și au obligația de a transmite lucrările în format fizic prin poștă/curier, până cel târziu 6 septembrie 2020, către Asociația pentru educație Odiseea (Șoseaua Chitilei, nr. 431, București). 

Juriul va fi format din Ioana Ciocan (curator de artă și directorul Art Safari București), Elena Dumitrescu (lector, departament sculptură, Universitatea Națională de Artă din București) și Ionuț Barbu (profesor de pictură, Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza' din București). 

Regulamentul complet al concursului, care cuprinde inclusiv cerințele tehnice ale lucrărilor și criteriile de selecție, este disponibil pe site-ul concursului.

„Arta este un domeniu cu o creștere evidentă în țara noastră, iar arta românească supercontemporană este urmărită cu interes pe scena internațională. Artiștii români sunt incluși în expoziții importante la nivel mondial, colecționarii încep să achiziționeze arta tânără. În paralel, observăm un avânt al artei urbane (street art), foarte iubite de public. De cealaltă parte, și implicarea tot mai mare a tehnologiei în artă a crescut interesul publicului față de artă. Social media, dar și casele de licitații online și muzee temporare precum Art Safari București oferă astăzi excelente platforme de promovare și exprimare pentru tinerii artiști. Da, nicicând nu au fost vremuri mai bune în România pentru artiști, așa că acum este momentul să descoperim și să creștem generații tinere de artiști. Invit toți copiii talentați ai României în Odiseea Tânărului Artist!', a declarat Ioana Ciocan, director general Art Safari București și ambasador al concursului „Odiseea Tânărului Artist'.

Citește și:
Wanda Mihuleac, artista pe care România trebuie să o (re)cunoască

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din elle agenda