Dumnezeu nu face politica – marsul pentru egalitatea drepturilor omului

Maine, 19 noiembrie, ora 14, Piata Romana are loc Marsul Dumnezeu nu face politica, o initiativa a comunitatii LGBT si a sustinatorilor drepturilor egale.

Dumnezeu nu face politica – marsul pentru egalitatea drepturilor omului

Scopul acestui mars este de a transmite un semnal politicienilor care recurg la tot felul de discursuri populiste, dorind sa organizeze in cel mai scurt timp referendumul cu privire la modificarea definitiei familiei din Constitutia Romaniei.

De ce ar trebui sa participi la acest mars? In primul rand, Constitutia ar trebui modificata in urma unei dezbateri reale in cadrul careia ar trebui ascultate toate grupurile din societate si, totodata ar trebui sa existe o separatie intre stat si Biserica. Cu alte cuvinte, principiile religioase nu ar trebui sa faca parte din Constitutie.

In al doilea rand, demersurile Coalitiei pentru Familie au creat o aversiune si mai mare fata de persoanele LGBT, Romania ocupand locul 34 in Europa cand vine vorba de protectia minoritatilor sexuale si de gen.

In plus, agenda asociatiei arata ca nu se limiteaza doar la comunitatea LGBT, iar asta inseamna ca in viitor este posibil ca actiunile lor sa duca la restrictionarea si modificarea altor drepturi, precum dreptul femeii la avort sau regimul divorturilor.

Citeste si:
Ce sa faci daca vrei drepturi egale pentru toti in Romania?

Daca simti ca aceste nedreptati ar trebui sa inceteze si crezi in egalitatea drepturilor omului, indiferent de gen, religie sau orientare sexuala, ne vedem maine, 19 noiembrie, la ora 14, in Piata Romana.

Foto:MozaiQ

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle