Deosebirile dintre a spune “Da” la 30 de ani, fata de casatoria la 20 de ani

Desi fiecare dragoste este unica, varsta poate sa influenteze destul de mult modul in care vei percepe un angajament atat de serios, cum este casatoria.

Deosebirile dintre a spune “Da” la 30 de ani, fata de casatoria la 20 de ani

La 20 de ani, fluturii din stomac pot fi cei care iau decizia, insa, dupa 30, lucrurile se mai pot schimba. Afla care sunt deosebirile intre a spune mult asteptatul Da' atunci cand ai 20 de ani, fata de varsta de 30.

Ce iti doreai de la nunta ta e posibil sa se schimbe

In adolescenta poate visai la nunta tipica, cu multi invitati, o rochie de printesa si buchetul pe care il aveai deja in cap in cele mai mici detalii. Dupa 30 de ani insa, e posibil sa iti doresti mult mai putin sau o alta versiune. Sau din contra, se poate intampla sa iti fi dorit intotdeauna o nunta restransa, iar o data cu varsta, posibilitatile financiare fiind mai mari, sa ajungi la concluzia ca poti organiza pana la urma ceva mai grandios. In orice caz, ceea ce iti doresti de la propria nunta e posibil sa se schimbe in tot acest timp.

Poate sa apara problema numelui

Intr-o relatie pe care o ai cand esti foarte tanara, ideea de a purta numele partenerului poate parea foarte romantica si atragatoare. Pe masura ce te maturizezi insa si incepi sa iti dai seama mai bine ce iti doresti si cine iti doresti sa fii, decizia numelui poate sa se complice putin. E posibil ca pana la 30 de ani sa iti fi construit deja bazele unei cariere, folosind un nume la care nu vrei atat de usor sa renunti. Sigur exista mai multe variante, precum folosirea numelui tau doar in chestiuni profesionale, si pe celalalt oriunde altundeva, dar e bine sa te gandesti ca, odata cu timpul, realizarile obtinute sub o anumita identitate sunt mai greu de reconstruit sub alta.

Lucrurile pe care planuiai sa le cumperi pot sa nu mai fie aceleasi

Daca la 20 de ani locuiai poate cu chirie intr-un oras, folosind multe din lucrurile pe care le aveai deja de la parinti sau cumparate in perioada facultatii, odata cu varsta perspectivele se mai schimba. Poate acum iti doresti sa investesti in bunuri precum o casa, o masina, mobila de calitate, pe care sa le ai pe termen lung. E bine ca tu si partenerul tau sa impartasiti aceeasi viziune asupra aspectelor financiare ale viitoarei voastre casnicii. Inevitabil, nu doar lucrurile pe care le aveti deja se vor transorma in bunuri in comun, dar si planurile si aspiratiile voastre la fel.

Lista de invitati e probabil putin diferita

Indiferent cat de bine te intelegeai cu fostii colegi din liceu sau facultate, sunt sanse ca relatia vostra sa nu fi ramas aceeasi pe parcursul anilor. De asemenea, o data cu timpul, vei cunoaste si alti oameni si iti vei face noi prieteni. Lista ta de invitati va fi formata din persoanele cele mai apropiate tie, riscand sa se modifice substantial intre 20 si 30 de ani.

Nu vei mai resimti atat de mult presiunea unei nunti perfecte

La 20 de ani e posibil ca presiunea unei nunti perfecte sa te copleseasca uneori, sau din contra, sa o abordezi usor superficial. Cativa ani mai tarziu, cand gusturile ti se vor stabiliza si vei avea alte prioritati, sunt sanse sa nu te mai stresezi la fel de mult. Perfectiunea va consta in insasi evenimentul pe care ajungi sa il traiesti, accentul pe toate celelalte detalii nemaifiind atat de primordial. Atat timp cat voi va simtiti bine, si ceilalti se simt bine, nimic altceva nu mai conteaza.

Text: Dora Chelariu
Foto: 123rf.com

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle