De ce ți se pare că arați diferit în selfie-uri

Dacă ai impresia că nasul tău pare mai mare în selfie-uri, există o explicație perfectă pentru asta!

De ce ți se pare că arați diferit în selfie-uri

Nu, nu ai nevoie de o operație estetică. S-a efectuat un studiu științific care a dovedit-o: camera frontală a telefoanelor ne face nasul să pară cu 30% mai mare decât este el de fapt.

Te-ai întrebat vreodată de ce ieși prost mereu în selfie-uri? Nu are legătură cu ADN-ul și nu moștenești tu un nas mare de la vreo rudă. Aparent smartphone-ul tău te-a păcălit până acum. Această descoperire va schimba percepția multor oameni despre ei înșiși și va ajuta mulți alții să regândească decizia de a intra în sala de operații estetice.

Potrivit unui sondaj efectuat de către American Academy of Facial Plastic and Reconstructive Surgery, 55% din oamenii care au recurs la o operație estetică în anul 2017 le-au mărturisit doctorilor că motivul din spatele deciziei este că vor „să arate mai bine în selfie-uri'. Procentajul din 2017 este cu 13% mai mare decât cel din 2016.

Selfie-urile sunt peste tot și ne influențează viața fie că vrem sau nu, iar ăsta nu este un lucru prea bun.

Aceste îngrijorări sunt rezultatul unei iluzii optice care apare când utilizăm camera frontală a telefonului de aproape. Cercetătorii de la Rutgers University și Stanford University au demonstrat acest lucru într-un studiu publicat în jurnalul JAMA Facial Plastic Surgery. Aceștia au aflat că nasul nostru poate arăta aproximativ cu 30% mai mare de la o distanță de 30 de centimetrii decât arată de la o distanță de 152 de centimetri.

Pentru noi, cei care ne facem sute de selfie-uri, descoperirea nu vine ca o mare surpriză, dar programul inventat să repare această iluzie optică cu siguranță ne încântă. Acest program creat de cercetătorii de la Princeton poate fixa selfie-urile alterând distanța și poziția camerei și a subiectului după ce poza a fost făcută. Probabil că în curând acest feature va fi nelipsit din setările camerelor smartphone-urilor.

Citește și:
Cum sa faci selfie-ul perfect: tips & tricks

Text: Sayyad Roxana
Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle