De ce te încăpățânezi să fii cu un bărbat care nu te iubește și nu va simți ceva pentru tine

E dureros să fii cu un bărbat care nu te iubește. Povestea se încheie rapid, ori nici nu începe, însă dacă tu insiști ar trebui să îți pui câteva semne de întrebare.

De ce te încăpățânezi să fii cu un bărbat care nu te iubește și nu va simți ceva pentru tine

Să fim serioși, e imposibil să te placă toată lumea. Așa cum nici tu nu placi pe oricine. Și cel puțin o dată în viață ți se întâmplă să ți se aprindă beculețe pentru un bărbat care nu te iubește și nici nu o va face. Crezi că este ideal, extraordinar? Un bărbat care nu este disponibil pentru tine, interesat real de tine nu este sub nicio formă alesul! Nu există timing nepotrivit, numai bărbatul nepotrivit! Iar dacă el nu este dispus să investească în tine, tu de ce ai face-o? Reacția firească este următoarea: dacă eu nu sunt importantă pentru tine, nu poți sau nu vrei să mă cunoști, să dai o șansă adevărată poveștii noastre, atunci eu mă valorizez suficient cât să plec și să nu pierd timpul. Însă de multe ori atitudinea e alta…

Un bărbat care nu te iubește e interzis

Mai ții minte când în copilărie sau adolescență părinții îți interziceau ceva, iar tu atunci îți doreai lucrul respectiv și cu mai multă ardoare? Sau chiar și acum, la maturitate, iei pastile, nu ai voie să bei, și brusc te lovește o poftă nestăvilită de Pina Colada sau un pahar cu vin. Deși de obicei consumi limonadă sau apă plată. Așa se întâmplă și cu bărbatul dezinteresat. E interzis? Te atrage!

Imaginația ta o ia razna

Îl placi și brusc rațiunea nu te mai ascultă. Din dorința ta prea mare de a avea o relație, a te căsători, a face copii, ajungi să îți faci scenarii detaliate și fanteziste care îl includ pe el. Ești alimentată de aceste scenarii, plus câteva semne de atenție din partea lui. Așa că te trezești agățată și insistând la un bărbat care nu te iubește și alături de care nu vei avea un viitor.

Spiritul competitiv te sabotează

Ești perseverentă, ambițioasă și în viață ai cam obținut tot ce ți-ai propus. Fie ai avut o copilărie cu lipsuri iar acum nu accepți cuvântul nu, ori ai fost foarte răsfățată. Fiind tratată ca o mică prințesă, ai fost obișnuită să primești tot ceea ce îți dorești. În acest context, adult fiind, un bărbat care nu te iubește se poate încadra pe noua listă de ambiții, provocări sau jucării interesante.

Crezi că îl cunoști

Să spunem că este un tip atractiv fizic. Arată bine, e stilat, e manierat. De aici intră în scenă efectul de halou. Doar pentru că e un bărbat frumos, efectul de halou te face să crezi că are și un suflet frumos. De la o calitate evidentă (cea fizică) începi să îi atribui mental și alte calități care nu sunt neapărat adevărate. Și așa dintr-un tip simpatic îl transformi în Făt Frumos călare pe calul alb la care îți e îngrozitor de greu să renunți. Doar uite ce minunat e! Dă-ți timp să îl descoperi așa cum este el în realitate.

Alegi un bărbat care nu te iubește? Repeți un tipar din familie

De multe ori în cuplu ajungem să alegem scenarii cunoscute deja. Ai avut părinți reci și distanți? Alegi un partener distant, lipsit de căldură. În familia din care provii era un climat de instabilitate? Poate ai fost o perioadă crescută de bunici, unul dintre părinți era plecat des cu serviciul sau un timp mai îndelungat plecat din țară sau oraș. Fără să vrei refaci povestea copilăriei și te îndrepți mai degrabă spre bărbați care să recreeze instabilitatea și abandonul. Suferi, te simți dezamăgită, furioasă, nesatisfăcută emoțional. Ia lecția aceasta, gândește-te ce ai nevoie de la un bărbat și nu uita că puterea alegerii este la tine!

Citește și:
Cineva ți-a trădat încrederea? Ce greșeli să eviți pentru că ție îți fac cel mai mult rău

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle