De ce nu ar trebui sa te intereseze cati iubiti are Gigi Hadid

Supermodelul Gigi Hadid trebuie sa le explice necunoscutilor de pe Twitter cu cine isi imparte viata sentimentala – si e ceva profund gresit in asta.

Ioana Ulmeanu Editorial de Ioana Ulmeanu

Daca nu iti este familiar conceptul de slutshaming, atunci esti o norocoasa. Cele mai multe dintre noi nu se pot lauda cu asa ceva. Fie ca ni s-a reprosat ca prea umblam din floare in floare, fie reversul acestei ingrozitoare' situatii, numarul de parteneri pe care ii are o femeie este considerat aproape intotdeauna definitoriu pentru… stii tu, caracterul si personalitatea ei.

Numarul de iubiti pe care il ai de-a lungul timpului (sau chiar in acelasi timp, evident, daca esti atat de norocoasa) poate spune enorm de multe lucruri despre tine
. Ca esti buna in termeni de interactiune umana. Ca esti o persoana cu trasaturi suficient de simetrice si o personalitate suficient de placuta incat sa atragi atentia potentialilor parteneri. Ca esti suficient de echilibrata emotional incat sa gestionezi un sir de relatii. Sau, cum se vehiculeaza pe internet in ultima vreme, ca esti o curva. Caci de aici vine si vorba careia nu i-am gasit inca o traducere suficient de sugestiva.

Ultima celebritate care a fost pusa la zid pentru numarul de iubiti pe care i-a avut? Nimeni alta decat Gigi Hadid. Da, Gigi, la cei 20 de ani ai sai, este un model de mare succes. Mare! Adica, de cand a semnat cu agentia IMG in 2011, a fost imaginea Guess, Tom Ford, Maybelline, Versace etc. A defilat pentru… toata lumea care isi permite sa o angajeze, de la Marc Jacobs la Chanel, Michael Kors, Jean Paul Gaultier, Max Mara, Tommy Hilfiger si, evident, Victorias Secret. A aparut in editoriale si pe coperte in Schon, Vogue, ELLE, Vman, Grazia, Sports Illustrated, CR Fashion Book. A jucat in videoclipuri si a aparut in calendarul Pirelli.

Gigi este, deci, o persoana cu o cariera la care multe altele pot doar sa viseze. Dar, cum este mereu in ochiul publicului, este evident ca iubitii ei trebuie numarati, iar manechinul trebuie sa explice de ce isi permite sa isi ignore munca ca sa aiba si o viata personala.

Asta s-a intamplat atunci cand cineva i-a reprosat, pe Twitter, ca, in loc sa exerseze ca sa poata sa mearga mai bine pe catwalk, a ales sa isi schimbe partenerii la fiecare doua saptamani. Desi nu ar fi fost musai sa raspunda unui astfel de repros, Hadid si-a luat, totusi, un minut sa dea o replica: M-am intalnit cu trei baieti in trei ani, dragule. Mersul meu se poate imbunatati oricand, sper ca si amaraciunea din inima ta se poate ameliora'. Nu prea rau, nu?

Nu chiar asa, de fapt. Putem sa intelegem de ce a ales modelul sa raspunda unui astfel de repros, pentru ca trebuie sa existe o limita a rabdarii si pentru cele mai celebre dintre supermodele. Si, desigur, e de inteles si nevoia de justificare cand ne gandim ca unei fete de 20 de ani i se cere socoteala pentru viata sa sentimentala. Dar, in fapt, nimeni nu are dreptul sa ii reproseze lui Gigi numarul de iubiti pe care ii are sau cat de des alege sa ii schimbe. Pentru ca nimeni nu le numara starurilor masculine cuceririle – decat atunci cand trec in sfera recordurilor, moment in care cuceritorii devin legende si nicidecum victime ale slutshaming-ului.

Pana la urma, alegand sa raspunda si sa se apere cu o replica ironica, Hadid nu a facut altceva decat sa confirme o prejudecata veche de cand lumea. Aceea ca, iata, nu a avut atat de multi iubiti pe cat ar fi lasat impresia. Ceea ce ar implica, la un anumit nivel, ca o femeie care are mai multi parteneri decat media (desi nu stim cine stabileste aceasta medie) ar merita, cumva, sa primeasca reprosuri. Si nu zic aici ca Gigi a gresit in vreun fel. Ci doar ca a confirmat prejudecata aceasta de care ar trebui sa scapam.

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle