De ce nu ar trebui să rămâi prietenă cu fostul iubit

Există câteva situații în care este chiar sănătos și benefic să rămâi prietenă cu fostul iubit.

De ce nu ar trebui să rămâi prietenă cu fostul iubit

Totuși, unele relații platonice îți pot aduce mai mult rău, deci ar trebui să le eviți cu orice preț. Iată câteva situații în care nu ar trebui să rămâi prietenă cu fostul iubit.

Încă ești îndrăgostită de el

Sentimentele puternice pot fi o motivație pentru a forma o prietenie cu un fost partener, însă această situație este una dintre cele mai periculoase. Dacă o persoană a fost destul de clară cu privire la sentimentele sale și nu mai dorește o relație amoroasă cu tine, nu poți să îi schimbi părerea. Agățatul disperat de ceea ce a fost poate duce la cât mai multe dezamăgiri. Încearcă să petreci timp cu prietenii ce te iubesc și te apreciază, căci fostul partener sigur nu face parte dintre ei.

Vrei să îl ajuți

Dacă despărțirea a fost alegerea ta și partenerul nu poate să se obișnuiască, ultimul lucru pe care ți-l dorești este să îl rănești mai tare printr-o prietenie. Oferindu-ți ajutorul nu îl protejezi deloc, ba chiar îi poți face mai rău. Totuși, nu este responsabilitatea ta să îl susții pentru a trece peste separare.

Oamenii se bucură de atenția pe care o primesc dacă au nevoie, însă este foarte posibil ca fostul iubit să nu reușească să treacă peste relație dacă ești o constantă în viața sa. Ai putea să te asiguri că există oameni în jurul lui ce îl pot ajuta și să îți ceri scuze dacă simți că ai greșit cu ceva, însă nu te duce prea departe.

Te simți singură

Într-adevăr, o despărțire poate să provoace multe locuri lipsă în viața ta, iar acele goluri au nevoie de timp pentru a se umple. Dacă te simți singură vineri seara, invitându-ți fostul partener la un film poate să sune mai tentant decât a face efortul de a ieși din casă pentru a întâlni oameni noi. Totuși, aceasta poate să ducă la un carusel de sentimente ce aduc mult mai multe probleme de comunicare, incertitudine, mai puțină satisfacție și clar te vei simți lipsită de dragoste. Dorul de intimitatea pe care o oferă o relație poate fi clar înțeles. Nu are rost să te pui în asemenea situație și nici nu merită confortul ce trece mult prea repede. Încearcă să petreci timp cu prietenii și familia și caută alte soluții pentru a-ți umple timpul.

Speri că se va schimba

Fie că te-ai despărțit din lipsa de loialitate a partenerului sau a adicțiilor și problemelor sale, speri că peste un timp va învăța din greșeli și va deveni omul de care ai nevoie. Prin a ține legătura ca prieteni, ești capabilă să îl ții prin preajmă și chiar să îl ajuți pentru a produce o schimbare. În unele cazuri, speranța împăcării motivează oamenii. Dar, dacă fostul partener își dă seama de asta, nu o să fie foarte greu să te recâștige, căci s-ar putea să fie mai concentrat pe a te convinge că este altcineva, nu pe a face schimbări adevarate.

Vrei să îl păstrezi ca Plan B

Poate să sune tenant să îți păstrezi fostul partener în caz că nu vei găsi nimic mai bun. Nu numai că este nedrept pentru acesta, dar te poate ține și pe tine din drum. Uneori trebuie să alegi să închizi o ușă pentru a deschide alta.

Vrei să îi urmărești mișcările

Poate fi dureros să te gândești că omul ce a fost cândva al tău își poate găsi dragostea în brațele altcuiva, chiar dacă relația voastră nu a fost destinată eternității. Păstrând legătura cu acesta te poate ajuta să îi observi viitoarele cuceriri, ba chiar să poți să oferi sfaturi și să îți spui părerea. Deși sună tenant, dacă rămâi confidenta lui nu poate fi un ajutor pentru niciunul dintre voi, mai ales dacă ești nesigură de sentimentele tale. Prietenia pe Facebook îți poate oferi o fereastră către noua lui viață, însă dacă îl cauți prea des și te uiți minuțios pe profilul lui îți poți crește gelozia și anxietatea. Dacă simți că nu poți trece mai departe și îi cauți profilul în fiecare zi, cel mai bun lucru pe care l-ai putea face ar fi să îți retragi prietenia față de el pe rețelele de socializare.

Nimic nu te mulțumește

Dacă continui să îi găsești defecte noului partener și nimic nu pare să te mulțumească, ai putea să îți dorești să continui prietenia cu fostul. Este destul de întâlnit ca după o relație să începi să îți dorești aceeași persoana lângă tine, nefiind expusă la defectele sale sau lucrurile ce te deranjau în trecut. Niciodată nu o să fii mulțumită cu ceea ce ai, căci mereu ce ai lăsat în urmă pare mai bun, deși este o capcană în care te poți arunca singură. Dacă nu ești mulțumită cu actuala alegere, ai putea încerca să discuți despre problemele pe care le vezi, nu să fugi la fostul partener pentru a găsi confort. Dacă îți adaugi fostul iubit în noua relație există posibilitatea să complici și mai tare lucrurile.

Există și o parte bună în a avea o prietenie cu fostul prieten?

Dacă niciunul nu are vreun motiv ascuns și prietenia nu vă afectează actualele sau viitoarele relații, puteți avea o relație platonică. Dacă te simți confortabil în preajma noului tău partener și a fostului tău iubit și nu te deranjează să ieși cu acesta și actuala iubită, această prietenie poate să funcționeze. Înainte de a lua unele decizii, trebuie să te asiguri ca nu există alte intenții la mijloc și prietenia este sinceră și nu te poate afecta.

Citește și:
Iubire sau pasiune? Iată care sunt cele 8 diferențe dintre cele două

Text: Iulia Statie
Foto: PR

Cât de bine îți cunoști tenul? Completează testul ACUM și câștigă super premii de la La Roche Posay

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle