De ce femeile puternice se simt adesea distruse pe interior

Probabil că și în cercul tău de prietene există cel puțin o femeie cu o voință care poate muta munții din loc și pe care nimic nu pare să o afecteze. Genul acela care afișează un zâmbet strălucitor și pare să triumfe în fiecare zi.

De ce femeile puternice se simt adesea distruse pe interior

Dar și pentru ea viața este plină de provocări: dezamăgiri, eșecuri, relații toxice sau disfuncționale, greșeli de tot felul.

În ciuda acestor lucruri, ea este mereu de un optimism copleșitor, luminează instantaneu orice încăpere unde își face apariția și este întotdeauna plină de energie și entuziasm față de tot ce o înconjoară.

Este femeia care poartă povara lumii pe umerii ei, dar privind-o pare că n-are nici o problemă. Oamenii se uită la ea, cu admirație și uneori chiar cu invidie, crezând că are totul. Pentru că este puternică și se bucură de succes. Dar puțini știu că asta este doar imaginea pe care ea vrea să o proiecteze: aceea a unei femei cu o inimă tare ca piatra și cu această atitudine de „sunt în stare să fac orice, nimic nu mă poate opri”.

Oamenii o văd în timpul zilei, mereu în ținute impecabile și cu acel zâmbet adorabil și plin de promisiuni, pentru că atunci are energia să se prefacă și să pretindă că totul e bine. Dar nimeni nu știe cum se simte noaptea, după o zi de zbucium, atunci când e singură cu gândurile ei.

Pentru că nu lasă pe nimeni să o surprindă în momentele de vulnerabilitate. Ea este mereu acolo să-ți îmbunătățească starea de spirit, când ești cu moralul la pământ, dar atunci când și ea simte nevoia unui umăr pe care să se sprijine sau să plângă, preferă să-și înghită lacrimile până când își poate trăi durerea în singurătate.

Atunci când problemele o copleșesc și este pe punctul de a claca, reușește să se adune de una singură și să gestioneze situația cum știe ea mai bine, adică pe cont propriu. Pentru că se teme prea mult să-și arate slăbiciunile în fața lumii întregi.

Oamenii o descriu ca pe „fata plină de viață și sufletul petrecerilor”, o rază de soare în mijlocul unor existențe terne, cea care rezolvă probleme și care are mereu un sfat bun. Pentru că are mereu soluții la orice și nu se dă în lături de la a-i ajuta și pe alții. Uneori strânge din dinți și-și înnăbușă durerea pentru a le sări în ajutor prietenilor, chiar dacă se pune pe planul doi pe ea. „Nu trebuie să-i împovărez cu problemele mele”, spune ea cel mai adesea. Însă de îndată ce ajunge acasă, toate nesiguranțele, temerile și demonii ies la iveală și nu-i dau pace. Deși nu se teme să-și înfrunte singurătatea, are de luptat cu aceste momente pline de melancolie.

Ei bine, această femeie a cărei armură strălucitoare pare indestructibilă, trăiește și ea emoții copleșitoare și are și ea vulnerabilități puternice, care au puterea de a o distruge. Nesiguranțele ei se amestecă cu încrederea, temerile îi omoară speranțele de a găsi vreodată fericirea, iar demonii interiori o fac să se simtă lipsită de valoare.

Dar atunci, oare de ce nu-și dă seama cât de puternică e? Și cât de curajoasă?! De ce? Poate că se luptă, dar în fiecare zi decide să meargă mai departe, în ciuda durerii intense pe care o simte. În fiecare dimineață găsește o cale de a se aduna, de a săpa după un dram de speranță și de a zâmbi. E puternică pentru că reuște să supraviețuiască în ciuda cruzimii acestei lumi și să rămână cu picioarele pe pământ. Iar asta implică o enormă doză de curaj. Această femeie ești chiar TU.

Citește și:
Cum să te descurci cu un partener ce te critică mereu

Foto: PR

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle