Dacă partenerul tău face aceste 10 lucruri, atunci este foarte nesigur pe el

Cele mai multe femei se trezesc prizoniere în relații toxice, nesănătoase, cu bărbați care nu sunt siguri pe propria lor persoană.

Dacă partenerul tău face aceste 10 lucruri, atunci este foarte nesigur pe el

Poate că următorul scenariu ți se pare cunoscut: cunoști un bărbat și pare extraordinar – este galant, te copleșește cu atenție și cadouri, îți spune numai complimente, te tratează ca pe o prințesă și totul ți se pare desprins dintr-un basm. Un astfel de comportament nu are cum să nu îți placă mai ales dacă, în trecut, ai avut parte de un cu totul alt gen de bărbați. Și așa ajungi să crezi că ți-ai găsit jumătatea, sufletul pereche.

Însă, la scurt timp, începi să observi că toată atenția care îți plăcea începe să se transforme într-o obsesie și dorința lui de a te controla pare mai evidentă decât oricând. Este nevoie de toată energia ta pentru a-l convinge că îl placi, că îl iubești și toate acestea te consumă.

Prin definiție, oamenii care nu sunt siguri pe ei au mari carențe la capitolul încredere în propria persoană, abilitățile și calitățile lor.

Din nefericire, bărbați nesiguri pe ei sunt peste tot. Și dacă partenerul tău sau bărbatul de care simți că te îndrăgostești face lucrurile de mai jos, atunci cu siguranță se numără printre ei. Pentru a evita să te alegi cu inma frântă de un partener nesigur pe el, iată 10 semne de nesiguranță, de relație toxică, nesănătoasă, la care ar trebui să fii mai atentă.

Nu are prieteni și nici alte ocupații

Nu a menționat niciodată pe unul dintre prietenii lui și nici nu își petrece timpul liber cu altcineva în afară de tine. În afară de job, nu are alte pasiuni sau vreun hobby. Nu merge la sală, nu face sport, nu pleacă în drumeții. Atunci când nu este cu tine, stă acasă gândindu-se la tine. Poate că avea prieteni sau diverse activități, însă a renunțat la toate doar pentru a-și petrece fiecare minut alături de tine.

Crede că încă mai ai sentimente pentru fostul iubit

Este convins că încă mai ai sentimente pentru fostul iubit, chiar dacă sunteți despărțiți de foarte mult timp și, în același timp, crede că sentimentele tale față de el sunt numai de milă, dezamăgire, eventual chiar și de ură. Nesiguranța lui este atât de copleșitoare încât nu vede care ar fi motivele ce te-ar putea determina să îl iubești și singurele lui concluzii sunt că, de fapt, ești încă îndrăgostită de fostul partener.

Îți spune că te iubește la scurt timp de când v-ați cunoscut

Încă din primele faze ale relației voastre, el își proclamă iubirea pe care o are pentru tine. Acest lucru s-ar putea să te entuziasmeze la început, însă ar trebui să te determine să îți pui câteva semne de întrebare dacă acest lucru se întâmplă de la a doua întâlnire.

Este nevoie de timp pentru a cunoaște o persoană atât de bine încât să te poți îndrăgosti de ea, iar dacă partenerul tău îți spune că te iubește la foarte scurt timp de la începutul relației, asta ar trebui să fie un semn de alarmă, în special dacă se așteaptă ca și tu să faci acest gest.

Îți spune că ești totul pentru el

Tu ești lumea lui, universul lui, singurul lucru la care se gândește în fiecare zi. Deși la prima vedere acest lucru poate părea flatant, a fi centrul universului pentru o persoană nu este atât de magic pe cât crezi. Pune prea multă presiune pe tine și ar trebui să te gândești la ce se va întâmpla dacă relația voastră se va destrăma.

Are nevoie de confirmări din partea ta

Te întreabă des dacă îl iubești? Își dorește complimente din partea ta, iar dacă îl asiguri că îl consideri o persoană atractivă, îți va spune că nu te crede. Toată lumea vrea să audă că este iubită, frumoasă, atractivă, talentată, inteligentă și dorită, însă nevoile lui vor fi mereu deasupra alor tale.

Este gelos pe prietenii tăi

Este gelos pe faptul că îți petreci timpul cu prietenii tăi. Nu-i place că ieși cu colegii de la muncă din când în când pentru a petrece, nici că mergi la shopping cu cele mai bune prietene și ce să mai zicem despre a avea o relație platonică cu un prieten bărbat. Te sună și îți dă des mesaje pentru a vedea ce faci atunci când nu ești cu el. Poate că la început acest lucru te făcea să te simți specială și dorită, însă vei ajunge să simți că nu poți face nimic cu persoanele dragi din viața ta fără a avea aprobarea lui sau fără ca el să se supere.

Vorbește despre fostele lui iubite și despre cum a fost înșelat

Potrivit lui, fostele lui iubite nu au avut niciodată sentimente adevărate pentru el. Îți spune că în fiecare relație anterioară el a fost victima. Nimeni nu l-a iubit. A fost folosit și toate l-au înșelat. Poate că este un lucru adevărat și poate acesta este motivul pentru care acum este nesigur pe el sau poate că totul se întâmplă numai în capul lui, din cauza nesiguranței pe care o are. Aceste lucruri te pot determina să vrei să îl protejezi, să nu îi frângi și tu inima, însă ar putea fi doar un joc care să te determine să stai într-o relație toxică.

Îți urmărește fiecare gest de pe social media

Știe exact ce postezi pe Facebook sau alte rețele sociale. Îți urmărește fiecare gest, fiecare like pe care îl dai la postările prietenilor. Poate chiar să se supere dacă apari în pozele unor prieteni pe care el nu îi cunoaște sau dacă nu i-ai cerut acordul înainte de a posta un citat cu un subiect mai controversat.

Îți verifică telefonul

Se uită atent la telefonul tău de fiecare dată când primești un mesaj. Te întreabă nonșalant cine îți dă mesaj sau, din contră, îți va cere pe un ton autoritar să vadă chiar el mesajele. Crede că mereu există ceva ce îi ascunzi, indiferent dacă îți folosești telefonul pentru a răspunde la un mesaj sau pentru a căuta o rețetă.

Crede că ești infidelă

Nu poate scăpa de gândul că îl înșeli. Te va acuza că flirtezi cu ospătarul, că ai o aventură cu un coleg de muncă sau că pur și simplu îți dorești un alt bărbat lângă tine. Nu este vorba neapărat despre faptul că nu are încredere în tine, ci mai mult despre faptul că nu se consideră suficient de bun pentru tine și că este doar o chestune de timp până când îți vei găsi pe cineva mai bun ca el.

Citește și:
Cum să închei o relație de lungă durată

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle