Cum te afectează faptul că nu îți exprimi sentimentele față de partener

De câte ori nu ți-a fost frică să îți exprimi sentimentele, de teamă că vei fi rănită, iar persoana de care îți place să nu simtă la fel? Probabil că de multe ai experimentat asta, și tot de atât de multe ori ai ratat și alte oportunități.

Cum te afectează faptul că nu îți exprimi sentimentele față de partener

De cele mai multe ori, ne este greu să ne exprimăm sentimentele față de persoana pe care o iubim din teama că ne va respinge, iar implicit vom fi dezamăgite. Ar trebui să știi faptul că orice dezamăgire vine la pachet și cu deschiderea unui nou drum către inima altui bărbat.

În același timp, ne mai este teamă deoarece credem că partenerul nostru nu ar trebui să ne vadă latura vulnerabilă, ci mai degrabă să fim mereu puternice și să pară că nimic nu ne afectează. Important este să fii tu așa cum ești și să nu încerci să pari altcineva, doar de dragul de a impresiona pe cineva, mai ales pe partenerul tău.

În mod inconștient, toate aceste trăiri ne pot copleși, iar atunci este important să încerci să păstrezi un echilibru și să găsești maniera cât mai bună pentru tine prin care să gestionezi situația. Sentimentele sunt dovada faptului că suntem implicate și că ne dorim ca partenerul să fie conștient că ne dorim o relație serioasă, și nu doar o aventură.

Astfel, iată care sunt cele 6 motive pentru care oamenii evită să își exprime sentimentele:

1. Îți negi sentimentele

Te-ai îndrăgostit de o persoană pe care o consideri nepotrivită pentru tine? Cu toate am trecut prin asta, la un moment dat în viață. Atunci când ne dăm seama că sentimentele pe care le avem nu ne pot face bine și ne fac să ne simțim chiar inconfortabil, alegem cea mai ușoară cale, și anume negarea.

Important este să îți dai seama că prin acest mod nu faci decât să te indepărtezi de ceea ce simți. Chiar dacă ai impresia că partenerul de care te-ai îndrăgostit nu este potrivit pentru tine, alege să fii sinceră cu tine și să îți recunoști sentimentele pe care le ai.

2. Te îndepărtezi de partener

Atunci când alegi să te retragi din viața partenerului doar pentru că nu ești sigură de sentimentele tale, alegi asta și din cauza faptului că te simți copleșită sau poate chiar intimidată de faptul că nu îți poți controla sentimentele. Motivele sunt multiple, iar în unele cazuri pot interveni frustrări sau chiar gelozii. Ceea ce ar trebui să faci este să îți înfrunți sentimentele, oricare ar fi ele. Partenerul tău are nevoie de o explicație, asta în cazul în care alegi să te îndepărtezi cu adevărat de partener și să nu îi spui motivele care te-au adus în această situație.

3. Eviți interacțiunea cu el

Atunci când avem parte de o situație neobișnuită, în care ne simțim inconfortabil, alegem să o evităm și să nu încercăm să o rezolvăm așa cum știm. Dacă ești la o petrecere, iar un bărbat de care nu îți place flirtrează cu tine, preferi să nu continui să flirtrezi și tu, în speranța că poate va înceta. Dacă alegi să eviți o astfel de situație, este maniera prin care te protejezi de o eventuală dezamăgire, lucru care este și normal deoarece fericirea ta trebuie să primeze.

4. Încerci să apelezi la umor

Umorul ne scoate de cele mai multe ori din situații neprevăzute. În același timp, ne face să ne simțim mult mai confortabile. Cu timpul, acest mod de a te arăta puternică te face mult mai empatică, înțelegătoare față de cei din jur, dar și să știi cum să gestionezi mult mai bine situațiile în care ești pusă. Poate fi o variantă la îndemână la care să apelezi dacă nu vrei să îi spui partenerului tău faptul că ești nefericită în relație sau că sentimentele tale nu mai sunt atât de puternice ca la început.

5. Crezi că mâncarea e soluția

Motivul real pentru care oamenii aleg să mânânce în momentele grele este pentru că vor să își acopere o nevoie psihologică, dar și pentru faptul că vor să își ascundă stresul și să facă față mult mai ușor singurătății sau tristeții. Acest obicei te poate aduce în situația în care să dezvolți anumite obiceiuri alimentare extrem de nesănătoase, implicit să ai și probleme de sănătate. Mâncatul pe fond nervos poate fi o soluție pe termen scurt, însă pe termen lung ai nevoie să îți dai seama că problemele trebuie rezolvate apelând la comunicare, poate și la un specialist dacă simți asta.

6. Alegi să îți distragi atenția

În mod constant încercăm să avem alte activități pentru a reuși să trecem peste momentele în care ne simțim triste, singure sau neînțelese de cei din jur. Dacă ai parte de o dezamăgire, poate fi de înțeles faptul că alegi să te uiți la seriale, să citești o carte, poate chiar să faci o plimbare în parc. Important este să îți dai seama care este motivul care duce la aceste stări și să găsești o rezolvare. Dacă te simți nefericită în relația în care ești, vorbește deschis cu partenerul și spune-i faptul că relația nu te mai împlinește.

Citește și:
8 motive pentru care femeile puternice rămân adesea singure

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle