Cum să-ți recapeți încrederea după o despărțire

Deși ne place să credem că suntem suficient de puternice încât să trecem printr-o despărțire fără să suferim zile în șir, adevărul este că lucrurile care duc la separare ne afectează mai mult decât ne-am dori.

Cum să-ți recapeți încrederea după o despărțire

Trecând printr-o asemenea pierdere, durerea nu se manifestă doar prin dor, ci te copleșește atât fizic, cât și psihic. În funcție de motivele care au dus la despărțire, îți pui anumite întrebări și pui la îndoială multe aspecte ale vieții tale. De aceea, te încurajăm să treci prin această perioadă urmând câțiva pași care sperăm să te ajute să-ți redea încrederea și optimismul că lucrurile se vor îmbunătăți:

Fă exact ceea ce simți

Orice ai face, nu te gândi că ai eșuat în vreun fel, doar pentru că relația nu a funcționat. Fiecare persoană care intră în viața ta este acolo pentru un motiv anume – fie că te învață o lecție importantă sau te ajută să evoluezi. Prin relații ajungi să descoperi lucruri despre tine, la fel cum te pot și supune unor provocări și experiențe pe care le vedeai puțin probabile. În urma unei despărțiri, fă exact ceea ce simți. Plângi, descarcă-te de tot ceea ce-ți preocupă mintea și permite-ți să fii vulnerabilă, prezentă în acel moment. Doar așa vei putea să treci la următoarea fază.

Găsește-ți pacea

Anumite persoane preferă să intre într-o nouă relație imediat după despărțire, deoarece cred că doar așa se pot vindeca. Acest lucru nu este chiar greșit, metoda funcționând într-o oarecare măsură, însă acordă-ți timp suficient pentru a avea grijă de tine. Acordă-ți atenția pe care în mod normal ai îndrepta-o către partener. Găsește-ți acea pace interioară și asigură-te că ești împăcată cu sentimentele tale.

Înconjoară-te de prieteni și familie

Un sistem de sprijin te va ajuta negreșit să-ți recapeți încrederea și bucuria. Oamenii apropiați știu să te asculte chiar și după ce le-ai spus deja toate problemele de două ori. Așa că, nu ezita să apelezi la ajutorul lor în astfel de perioade. Ieși din casă, distrează-te și primește lucrurile exact așa cum s-au desfășurat. Amintește-ți că totul se întâmplă cu un motiv.

Îmbracă-te așa cum ai vrea să te simți

Chiar dacă primul instinct ar fi să te închizi în cameră și să nu mai ieși o bună perioadă de timp din pijamale, vestimentație te poate ajuta să-ți îmbunătățești starea de spirit. Poartă haine care te fac să te simți încrezătoare în forțele proprii, încearcă o nouă coafură. O scurtă sesiune de shopping sau o vizită la salon te vor binedispune.

Îndeplinește-ți dorințele pe care le-ai amânat în trecut

Dacă există câteva lucruri pe care ți-ai dorit să le realizezi, însă mereu le-ai amânat pentru că interveneau altele mai importante, acum ai ocazia să-ți stabilești propriile priorități. Concentrându-te pe noi proiecte – te vei simți împlinită și vei căpăta încrederea că poți face lucruri importante, care te-au preocupat dintotdeauna. Nu lăsa o fostă relație să te împiedice din a-ți îndeplini obiectivele, pentru că, în timp, îți va fi mult mai greu să revii pe linia de plutire.

Citește și:
De ce nu trebuie să mai crezi în existența unei relații perfecte

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle