Cum sa supravietuiesti unui accident in social media

Prezenta in mediul online este importanta, asa ca trebuie sa stii cum sa treci peste un accident sau o greseala pe care ai facut-o pe o retea sociala, atunci cand aceasta iti poate afecta imaginea.

Cum sa supravietuiesti unui accident in social media

Parca in fiecare saptamana auzim despre o celebritate, un atlet sau un politician care anunta ceva pe Facebook, Instagram sau Twitter, numai ca sa se confrunte cu foarte multe consecinte negative pentru ceea ce a afirmat. Postarea este stearsa, iar cel care a gresit trebuie sa isi ceara scuze in mod formal, iar apoi totul este dat uitarii. Asta se intampla oamenilor cu o intreaga echipa de PR in spate, insa ce facem atunci cand ni se intampla noua?

Consecintele unei greseli in social media ar putea merge chiar pana la pierderea slujbei. Si, chiar daca ai grija cu ceea ce postezi, nu poti sti niciodata cum  ti-ar putea fi interpretate cuvintele sau cum ar putea o poza sau un video sa devina virale. Deci, ce ar trebui sa faci cand te trezesti implicata intr-un astfel de accident? Uite cateva sfaturi folositoare:

1. Incearca sa iti dai seama cat mai repede cine poate vedea, cel mai probabil, ceea ce ai postat.

Daca ai postat un video cu tine dansand intr-o noapte in care ai petrecut, il vezi a doua zi de dimineata si te temi ca seful sau bunica ta ar putea sa il vada, stabileste mai intai cati oameni l-au vazut si cine sunt acestia. Facebook spune ca oamenilor cu care nu prea interactionezi le apare mai rar in news feed ceea ce postezi tu, asa ca ai putea avea un avantaj stiind acest lucru.

2. Elimina toate dovezile.

Sterge postarea imediat. Nu iti inchide tot profilul de Facebook sau de Instagram, nu este necesar. Pur si simplu sterge postarea.

3. Cere-ti scuze, daca este nevoie.

Nu vei sti cu siguranta cine a vazut postarea si cine nu, asa ca fii atenta la prieteni, colegi si la membri ai familiei. Nu pune intrebari ca sa te incriminezi si mai mult, pur si simplu fii atenta si incearca sa prinzi din zbor ceea ce s-ar putea spune despre tine. Nu vrei sa iti ceri scuze pentru ceva ce seful tau nici nu stie ca s-a intamplat – vei sfarsi prin a atrage atentia si mai mult asupra acestei probleme. Daca ai ofensat cu adevarat pe cineva, cel mai bine iti ceri scuze fata in fata, si nu in scris – acolo tonul se pierde.

4. Ai mult mai multa grija la urmatoarele postari.

Dupa incident, oamenii care au observat vor fi mult mai atenti la postarile tale viitoare, asa ca trebuie sa ai mare grija. Uita-te si prin postarile mai vechi si sterge tot ce ti se pare in neregula. Elimina tot ceea ce ar putea sa iti strice imaginea. Iar apoi, daca este necesar, poti schimba si cateva dintre setarile de la categoria „privacy'.

5. Reinventeaza-ti personalitatea online.

Creeaza-ti o imagine cu totul noua, strict profesionala. Pastreaza-ti toate postarile cat mai inteligente si cat mai potrivite. Nu posta niciodata sub influenta drogurilor sau a alcoolului.

Foto: Imaxtree

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle