Cum să scapi de mirosul neplăcut din bucătăria ta

Bucătăria este încăperea din apartamentul tău unde se întâmplă lucruri magice.

Cum să scapi de mirosul neplăcut din bucătăria ta

Bucătăria este încăperea din apartamentul tău unde se întâmplă lucruri magice. Poți petrece seri gătind alături de partenerul tău de viață sau chiar de copii, iar asta nu va face decât să vă aproprie și mai mult și să vă arate că împreună reușiți să faceți lucruri frumoase. O masă luată alături de cei dragi îți poate crește nivelul energiei foarte mult, deci fă cât mai des asta.

Totuși, pentru că în bucătărie folosești foarte multe produse perisabile, e posibil să te confrunți cu un miros neplăcut de care nu știi cum să mai scapi. Ai încercat toate metodele posibile și nimic nu pare să facă față izului? Ai dus gunoiul, ai șters conștiincios totul și încă miroase urât? Află că vine de pe instalație, de pe tubulatura care asigură scurgerea chiuvetei. Am pregătit pentru tine câteva sugestii, ca să faci din cea mai plăcută cameră din casă din nou un loc perfect pentru familia ta.

O oală cu apă fierbinte

Deși pare prea simplu și mult prea la îndemână, o simplă oală de apă clocotită ar putea să te scape de grija mirosului din bucătărie. De obicei, cauza mirosului din bucătărie este blocarea unor rămășițe de legume, fructe sau carne, pe care le-ai folosit la gătit și care au căzut prin scurgere atunci când le-ai spălat deasupra chiuvetei. Apa fierbinte va curăța tot în drum, implicit acele bucăți blocate pe drum. Cum cauza va dispărea, la fel și mirosul neplăcut.
Vestea bună este că nu e nevoie să pui o oală de apă la fiert special pentru asta, ci poți folosi apa în care ai pregătit pastele, fasolea sau alte produse care necesită aruncarea apei după câteva minute de fierbere.
Verifică, totuși, instalația înainte să apelezi la acest procedeu. Dacă aceasta este din PVC, s-ar putea să nu fie indicat să torni apă clocotită pe ea, pentru că s-ar putea să o distrugi.

Bicarbonat și oțet

Dacă ai impresia că e nevoie de mai mult decât apă fierbinte, te poți folosi de cele două produse-panaceu, adică bune la toate, din bucătărie. Cu ajutorul bicarbonatului de sodiu, care e la îndemâna oricui și costă foarte puțin, și cu puțin oțet poți curăța țevile de pe care vine mirosul neplăcut.

Cum trebuie să procedezi în acest caz? Arunci o cană de bicarbonat pe instalație și îl lași să acționeze timp de 15 minute, fără a adăuga nimic. După ce s-a scurs timpul, mai adaugă două căni de oțet, din cel pe care îl folosești în mod normal pentru a condimenta salatele sau ciorba de burtă. Reacția va fi una interesantă, și anume bicarbonatul va începe să facă bule și vei auzi pocnituri. Mai lasă să acționeze încă 15 minute.
În tot acest timp, lasă o oală de apă să fiarbă și toarn-o pe toată, când e clocotită, peste bicarbonat și oțet. Vei scăpa de toate rămășițele de pe țevile din bucătărie, dar poți apela la această metodă și pentru cele din baie. Te va costa foarte puțin, iar efectul va fi cel scontat.

Bicarbonat și lămâie sau uleiuri esențiale

Procedeul este același cu cel de mai sus, numai că diferă ingredientele. În loc de oțet vei folosi uleiuri esențiale sau sucul de la o lămâie. Pentru un rezultat excelent, îți recomandăm să folosești ulei de lavandă sau de mentă. Mirosul care va rămâne în urmă te va face să uiți de cel de care nu mai reușeai să scapi.

Pune o cană de bicarbonat de sodiu pe țeava care are probleme și împrăștie uniform praful. Adaugă câteva picături din uleiul tău esențial favorit și lasă totul să acționeze timp de o oră. După ce timpul s-a scurs, toarnă o oală de apă fierbinte și gata, mirosul va dispărea fără urmă.

Ai la îndemână mereu soluții naturiste pentru orice problemă pe care o poți întâmpina în interiorul căminului tău. Totul este să apelezi la ele, economisind astfel bani și timp pe care i-ai fi putut pierde cu un drum la supermarket pentru a cumpăra produse chimice. Spor la curățat!

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle