Cum sa obtii exact ceea ce iti doresti de la o relatie

Iata niste sfaturi care sa te ajute sa iti exprimi dorintele intr-o maniera calma si eleganta, si sa obtii exact ceea ce iti doresti de la o relatie.

Cum sa obtii exact ceea ce iti doresti de la o relatie

Comunicarea este cheia, sunt sigura ca stii asta deja. Insa conteaza foarte mult si maniera in care comunici si in care le transmiti celoralalti, mai ales partenerului, care sunt dorintele tale. Iata, deci, 3 moduri prin care sa obtii exact ceea ce iti doresti de la o relatie.

Citeste si:
Cum poti salva o relatie care pare terminata

Da-ti seama ce iti doresti exact

Daca simti ca nu esti tocmai satisfacuta intr-o relatie, fie ea romantica sau nu, incearca sa te gandesti foarte bine la ceea ce simti ca lipseste. Apoi, da-ti seama ca dorintele pe care le ai se bazeaza, de fapt, pe niste nevoi care stau ingropate mai adanc. Trebuie sa realizezi care sunt aceste nevoi ca sa iti dai seama ce sa ii ceri partenerului.

Fii sincera si deschisa

Sinceritatea este cheia comunicarii elegante si mature. Tot ce trebuie sa faci este sa practici comunicarea asertiva. Asta inseamna sa nu ceri ceva facand in acelasi timp un repros partenerului, ci sa ii comunici un lucru spunandu-i deschis cum te face sa te simti. Desigur, cateodata raspunsul va fi nu, iar atunci va trebui ori sa iti reevaluezi nevoile ori sa renunti la relatie.

Citeste si:
5 lucruri pe care nu ar trebui sa le sacrifici intr-o relatie

Invata sa iti indeplinesti singura nevoile

Pentru a reusi sa iti indeplinesti singura nevoile, sau macar o parte din ele, trebuie, in primul rand, sa te cunosti foarte bine pe tine si sa ai un echilibru interior. Relatiile ne imbogatesc viata foarte mult, dar nu vor putea niciodata sa suplineasca total increderea in sine si grija pentru sine pe care toti trebuie sa le avem.

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle