Cum să îți dai seama dacă există cu adevărat compatibilitate într-o relație

Doar pentru că tu și iubitul tău aveți aceleași gusturi în muzică și există o atracție puternică, nu înseamnă că voi sunteți compatibili complet sau că relația voastră este perfectă.

Cum să îți dai seama dacă există cu adevărat compatibilitate într-o relație

Poate simți că el este persoana perfectă pentru tine deoarece ascultă aceeași muzică, este amuzant și pare că vă puteți distra oricând, însă adevărul este că nivelul de compatibilitate se bazează pe alte trăsături într-o relație.

Este foarte ușor să te lași orbită de primele caracteristici care te atrag la iubitul tău, însă ar trebui să știi care sunt lucrurile care arată că două persoane sunt compatibile și pot forma un cuplu cu adevărat puternic.

Puteți fi foarte sinceri unul cu celălalt

Simți că poți fi mereu sinceră cu partenerul tău? Ești dispusă să comunici orice îți trece prin cap sau simți că trebuie să te cenzurezi pentru a te asigura că nu vei porni o ceartă? Încrederea este baza unei relații perfecte, iar asta înseamnă că să fii sigură că partenerul tău te acceptă exact așa cum ești. Este bine să îți dai seama de aceste lucruri încă de la începutul relației, deoarece această încredere și sinceritate vă ajută să vă creați o zonă de siguranță.

Există o chimie fizică puternică

În mod evident puteți avea o chimie puternică și fără să existe o compatibilitate prea mare, însă nu puteți avea compatibilitate fără această chimie, deoarece este ceea ce diferențiază o prietenie de o relație romantică. Asta nu înseamnă că sunteți dependenți unul de celălalt și nu puteți sta despărțiți mai mult de o zi. Totodată, nu este vorba doar despre viața sexuală, ci pur și simplu despre modul în care te face să te simți partenerul tău.

Reușește să te calmeze întotdeauna

Emoțiile de la începutul unei relații sunt adorabile, însă pe parcurs acestea ar trebui să dispară sau cel puțin timpul petrecut alături de partenerul tău ar trebui să te calmeze și nicidecum să îți provoace o neliniște. Evident, este normal să te bucuri că îl vezi pe iubitul tău, însă niciodată nu ar trebui să ai stări de anxietate din cauza unei întâlniri cu el. Totodată, dincolo de certurile care apar în orice cuplu, partenerul tău ar trebui să îți ofere liniște și siguranță.

Te înțelege cu ușurință

Este imposibil să gândiți la fel din toate punctele de vedere și să aveți același mod de a vă arăta dragostea. Trebuie să știi că diferențele vor exista întotdeauna, însă este important ca voi doi să vă înțelegeți reciproc. Asta înseamnă că ar trebui să aveți același limbaj când vine vorba de umor, valori și obiective. Dacă simți că mereu trebuie să te aperi, să explici și să dovedești tot ce știi, înseamnă că încerci prea mult să arăți cine ești cu adevărat în relație.

Vă ajutați să atingeți obiectivele propuse

Trebuie să știi că a-ți găsi un partener compatibil ține mai puțin de căutarea sufletului pereche sau de rezolvarea unui test complex. Pur și simplu voi trebuie să aveți aceleași idei când vine vorba despre fericire și obiective pe termen lung. Nu vorbim aici doar despre decizia de a vă căsători, de a avea copii sau de a călători. Este vorba de lucruri mai precise: cum arată pentru fiecare o relație fericită, ce fel de carieră vă doriți, unde ați vrea să fiți peste 5, 10 ani și cum v-ați petrece timpul liber. Dacă aveți toate aceste lucruri în comun, relația voastră va fi una fericită.

Citește și:
Lucrurile pe care partenerii le respectă într-o relație fericită

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle