Cum sa iti cultivi creativitatea si sa nu imbatranesti

Conform unor studii recente, se pare ca secretul pentru a ramane tanara nu are nimic de-a face cu serumuri scumpe pentru piele sau diete speciale. In schimb, cheia pentru a nu imbatrani este dezvoltarea creativitatii.

Cum sa iti cultivi creativitatea si sa nu imbatranesti

Da, ai citit bine, creativitatea te poate mentine tanara. Este vorba despre entuziasm, despre a avea un motiv sa te trezesti la 6 dimineata ca sa faci ceva important. Este vorba si despre a avea o tendinta naturala de a face mai mult si mai mult. Exista o serie de moduri prin care iti poti cultiva creativitatea, care pot aduce entuziasmul in viata ta si te pot face sa te simti tanara din nou. Iata, mai jos, care ar fi 5 dintre acestea:

1. Pune intrebari

Mai precis, intrebarile „de ce?‟ si „de ce nu?‟. Aceste intrebari iti vor conferi o directie clara si o energie de necontestat. Sunt intrebari pe care le pun copiii mici si pe masura ce imbatranim, uitam de ele. Dar daca le vei pune, te vei simti tanara din nou. Ar trebui sa punem mereu la indoiala ceea ce ne inconjoara, pentru ca doar asa putem afla lucruri noi.

2. Intalneste-te cu oameni care ti se aseamana

Cauta oameni cu care impartasesti aceleasi interese. Intalniti-va regulat si discutati, despre orice. Cu asemenea sesiuni de brain storming, vei vedea ca exista intotdeauna lucruri noi de descoperit si de invatat.

3. Fii la curent cu tot ce se intampla

Citeste despre tot ce se intampla in lume. Aboneaza-te, online, la cele mai bune si renumite reviste si publicatii din domeniul care te intereseaza. Fii intotdeauna la curent cu ce se intampla in societate, fie ca este vorba despre moda, arhitectura, design etc.

4. Inconjoara-te de oameni tineri

Ramai conectata cu noile generatii de oameni. Nu trebuie sa te indepartezi de ceea ce ti se pare nefamiliar. Invata, spre exemplu, de la verisorii tai mai tineri, si vezi punctul 1 – pune-le intrebari.

5. Continua cu activitatea fizica

Nu conteaza ce fel de sport faci, atat timp cat ai activitate fizica! Continua sa iti misti corpul, iar in felul acesta, nici mintea nu iti va ramane in urma.

Foto: PR

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle