Cum să gestionezi acea situație dureroasă când simți că partenerul se îndepărtează de tine

Partenerul se îndepărtează de tine iar tu începi să te panichezi? Ține-ți firea și reacționează dintr-un rol de adult sănătos. Ce să faci.

Cum să gestionezi acea situație dureroasă când simți că partenerul se îndepărtează de tine

Viața e plină de surprize și poate nu cel puțin o dată ai experimentat situația când partenerul s-a îndepărtat de tine. Deloc plăcut, ai intrat într-o zonă de abandon, de anxietate și poate acțiunile tale nu au fost cele mai inspirate. Ce poți face diferit într-un context similar.

Lămurește situația

Poate că este obosit, extrem de stresat de la serviciu, părinții lui au niște probleme, a aflat că vor să îl dea afară ori chiar e în căutarea unui job. Nu face tu scenarii și proiecții, pur și simplu testează sau verifică realitatea discutând cu el și aflând cauza acelui comportament.

Vorbește despre ceea ce simți

În niciun caz nu bloca comunicarea având în minte ideea echilibrului și armoniei în cuplu. Dacă ceva te frustrează sau te rănește este ok să împărtășești asta. Eu mă simt… atunci când tu… (îi descrii comportamentul) și am nevoie de la tine să…

Nu intra în zona defensivă

Te simți ignorată sau atacată? Pentru a-ți proteja partea vulnerabilă, care suferă, poți avea tendința să scoți și tu la iveală acea parte din tine de agresiv intimidant. Să fii ironică, sarcastică, să îl înțepi, să faci glumițe răutăcioase, să spargi, să arunci, să ai accese de furie. Să reproșezi, să critici, să te aperi în fel și chip generând multă agresivitate. Asta nu îl va aduce mai aproape de tine și va eroda relația.

Nu te autosabota

El s-a îndepărtat așa că tu cauți atenție în altă parte. Flirtezi cu colegi de serviciu, contactezi telefonic sau în social media foste relații sau aventuri, încercând să umpli acel gol de acasă. Inconștient încerci să rezolvi în exterior problema din interior chiar ajungând să discuți cu persoanele respective despre ce nu merge acasă. Însă nu te adresezi cui trebuie…

Nu îți asuma tu întreaga responsabilitate a reparării

Când o relație se află în impas e necesar ca ambii parteneri să își suflece mânecile și să lucreze activ, conștient la repararea relației. Așadar nu poți și nu e realist ca tu să duci tot greul singură. Ai tendința să intri în comportamente de control? Inconștient cauți dovezi care să îți arate că nu te mai iubește sau are pe altcineva? E o modalitate falsă de protecție. Gelozia și suspiciunea îl vor determina să se îndepărteze și mai mult de tine…

Uită-te la acțiunile tale

E mult mai simplu să dai vina în întregime pe celălalt. Așa că e matur și sănătos să privești și către tine. Sunt anumite lucruri discutate de multiple ori care îl deranjează, iar tu nu ai depus niciun minim de efort la soluționarea lor? Asta l-a făcut să ia o anumită distanță pentru că este dezamăgit? Ce ține numai de tine și de tine, ce poate fi remediat?

Citește și:
Ești extrem de critică și agresivă cu tine? Ce să îți spui ori de câte ori ai un eșec sau faci o greșeală

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle