Cum să găsești relația pe care ți-o dorești

Da, într-adevăr e ceva care ne face să ne gândim mereu la reinventare și la imbunătățire atunci cînd începem o nouă etapă a vieții, motiv pentru care nu de puține ori ne propunem ca anul acesta să găsim ceea ce căutăm în materie de relații.

Vine un moment în care pur și simplu ne săturăm de întălniri plictisitoare, relații ratate și parteneri nepotriviți. Hai să fim sincere, bazîndu-ne pe experiențele din trecut, ceea ce ne atrage nu e neapărat ceea ce ne trebuie. O relație bazată exclusiv pe atracție fizică și partide excelente de sex poate avea beneficiile ei, dar asta nu înseamnă că este o relație serioasă pe termen lung. Cănd căutăm un partener loial cu care vrem să petrecem o perioadă mult mai lungă (poate chiar toată viața, cine știe?) trebuie să fim atente la anumite aspecte.

1. Cunoaște-ți limitele

În primul rând, pentru a găsi relația pe care ți-o dorești, trebuie să știi exact ce îți dorești. Așa că, acceptă-ți limitele și amintește-ți de fiecare dată că nu ești obligată să le încalci pentru nimeni. Există lucruri care sunt atât de profund importante pentru cineva, încât persoana respectivă nu poate concepe o relație cu un partener care nu-ți împarte respectivul punct de vedere sau care nu este măcar dispus să accepte acest lucru. Limitele aceastea sunt formate de-a lungul vieții ți își au rădăcinile în copilărie. Sunt formate din credințe, valori și principii.

Aceste limite se pot referi la orice, de la alegerea de a avea sau nu copii, locul în care îți dorești o casă, cariera pe care vrei să o urmezi sau modul în care îți manageriezi banii – practic orice este cu adevărat important pentru tine. Decide singură ceea ce îți dorești de la o relație și ține minte ceea ce și-ai propus. Compromisul este important în doi, dar la fel de importante sunt ți barierele.

2. Conștientizează cu cine ieși la întâlniri

Aplicațiile de dating fac procesul întâlnirii să fie din ce în ce mai dificil.  Tot procesul de a da swipe/like unor persoane este foarte impersonal – și asta duce la tratarea unor persoane reale într-un mod mai puțin potrivit. Așa că asigură-te că atunci când vorbești prin intermediul aplicațiior de dating oferi persoanelor respective atenția și respectul pe care le merită.

Citește și:
Semne ca esti cu adevarat indragostit si nu este doar o simpla atractie

3. Învață să iubești singurătatea

Poate că la prima vedere, pare o contradicție, dar este extrem de important să te simți bine singură înainte de a te implica într-o relație. Dacă ești destul de confortabilă cu statutul de sigle, nu te vei grăbi într-o relație nepotrivită pentru tot felul de motive greșite. Dacă poți avea o relație cu tine, nu te vei mulțumi cu mai puțin decât meriți sau decât îți dorești – vei aștepta până când vei găsi ceea ce vrei!

4. Amintește-ți ce e cu adevărat important

După cum am spus mai devreme, nu totul se rezumă la atracția fizică! Bineînțeles că e importantă, dar nu uita că sunt și alte caracteristici pe care ți le dorești la un partener. Oamenii care își tratează apropiații cu blândețe, oamenii care te fac să râzi și cei care sunt atenți la nevoile tale și sunt gata să facă compromisuri – aceștia sunt genul de persoane după care trebuie să te uiți atunci cînd cauți o relație serioasă.

5. Nu grăbi lucrurile

Dacă îți dorești cu ardoare să ai o relație, vei tinde să grăbești lucrurile – mai ales atunci când întâlnești pe cineva cu care ai o conexiune aparte. Asigură-te totuși că lași timp sentimentelor să se formeze și să se dezvolte. Dacă ai răbdare și își acorzi timpul necesar cunoașterii unei persoane, vei avea o bază excelentă pentru o relație de durată!

Noul an este perfect pentru a găsi relația pe care ți-ai dorit-o mereu – oricare ar fi aceea. Și spun asta doar pentru că atunci cînd vine vorba de partenerul perfect, fiecare avem în minte o altă imagine. Lucrează pentru a găsi ceea ce cauți și acordă-ți timp și încredere atunci când întălnești pe cineva cu potențial.

Citește și:
Compromisuri pe care nu trebuie să le faci niciodată într-o relație

Text: Ruxandra Urziceanu
Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Mai multe articole