Cum poți salva o copie a datelor tale de pe Facebook

Dacă ești la curent cu tot scandalul “Cambridge Analytica”, atunci probabil și tu te-ai întrebat cum poți salva o copie a datelor tale de pe Facebook.

Cum poți salva o copie a datelor tale de pe Facebook

Dacă te gândeai că o conversație pe care ai avut-o cu cineva, dar pe care ai șters-o, a dispărut și nu o vei mai găsi niciodată în datele stocate pe internet, ei bine, te-ai înșelat. Deși foarte multe persoane știu deja că toate informațiile pe care noi le transmitem rămân salvate undeva, ei bine, acum le poți găsi, cel puțin când vine vorba despre o rețea socială. Urmărește pașii următori și află cum poți salva o copie a datelor tale de pe Facebook.

Facebook se află în mijlocul unui scandal uriaș din cauza firmei Cambridge Analytica, care este acuzată că a preluat datele a milioane de utilizatori, fără ca aceștia să știe când și cum sunt folosite, totul în urma unui joc.

Unul dintre momentele în care sunt acuzați că ar fi folosit informațiile în scopuri greșite, ar fi campania prezidențială a lui Donald Trump, în urma căreia acesta a obținut fotoliul de Președinte al Statelor Unite, dar și în cazul referendumului pentru Brexit.

În urma acestui scandal Facebook pierde milioane de dolari în ciuda scuzelor oferite de Mark Zuckerberg (scuze tipărite chiar și în ziare, în pagini de publicitate cumpărate), iar toți utilizatorii au devenit mai interesați de datele pe care Facebook le-a salvat de-a lungul timpului.

Astfel, află că poți salva o copie a datelor tale de pe Facebook, iar procedura este foarte simplă. La ce anume se referă aceste date? Ei bine, absolut tot ce ai trimis sau ți-a fost trimis a rămas în memoria acestui site. Poți găsi fiecare conversație pe care ai avut-o, precum și lucrurile pe care le-ai apreciat de-a lungul timpului.

Ce trebuie să faci pentru a salva această arhivă? Loghează-te pe Facebook și apoi mergi la setări. Acolo vei găsi un buton pe care va scrie „Descarcă o copie a datelor tale de pe Facebook”.

După ce vei apăsa pe acest link, vei găsi o pagină unde vei putea începe arhivarea. Procesul poate dura chiar și o oră, iar la final vei primi o notificare, fiind anunțat că arhiva a fost trimisă pe adresa de e-mail cu care a fost făcut contul.

Procesul este unul foarte simplu, iar în arhiva primită vei primi practic toată activitatea ta de pe Facebook de când ți-ai creat contul.

Cum iti faci Facebook Avatar: poză de profil din desene animate

Citește și:
Noile funcții Facebook oferă femeilor mai multă putere în cazul abuzurilor

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle