Cum îți poate influența relația modul în care comunici cu partenerul

Nu este ușor să ai o relație sănătoasă cu partenerul, însă cheia pare a fi modul în care comunici cu el, dar și abilitatea de a-ți arăta vulnerabilitățile.

Cum îți poate influența relația modul în care comunici cu partenerul

Comunicarea stă la baza oricărei relații, fie că vorbim de una amoroasă, de prietenie sau profesională. Când vine vorba de comunicarea într-o relație amoroasă, multe cupluri încearcă să aibă o conexiune puternică, însă ea poate fi împiedicată de anumiți factori. 

Ne dorim să avem cu partenerul nostru o relație sănătoasă, însă trebuie să ne dăm seama că ea se construiește în timp. Iar cheia unei relații sănătoase este comunicarea. Însă, ce anume faci atunci când toate conversațiile cu partenerul se termină cu „sunt bine”, „totul este bine”, „sunt în regulă”? Toate aceste fraze nu fac deloc bine relației voastre, ba mai mult decât atât, au un impact negativ asupra ei.

Și totuși, cum pot aceste fraze, pe care uneori ajungem să le rostim dintr-o obișnuință, să facă rău relației? Iată care sunt cele 3 motive pentru care pot fi atât de dăunătoare unei relații de cuplu.

1. Nu comunicați suficient de mult

Știm că probabil nu îți vom spune nimic nou, însă comunicarea chiar este cel mai important element al unei relații. Faptul că îi spui în mod constant partenerului că „ești bine”, când de fapt nu este așa, nu faci decât să îl minți, iar între voi vor exista îndoieli. O astfel de relație, în care nu comunici cu toată sinceritatea cu partenerul tău, te poate consuma, ajungând până în situația de a te copleși din punct de vedere emoțional

2. Chiar dacă spui că ești „bine”, de fapt nu ești

Pentru a avea o relație sănătoasă cu partenerul, ar trebui să reușești să îi spui de fiecare dată când ai o problemă sau simți că între voi există tensiuni. Chiar dacă te gândești că altfel reușești să nu îl copleșești cu problemele tale, adevărul este că, prin acest mod, nu faci decât să îl îndepărtezi și mai mult de tine. În plus, partenerul tău se poate gândi că ești nefericită alături de el și astfel apar și mai multe confuzii între voi.

3. Nu aveți o comunicare constructivă

Fără să îți dai seama, din cauza faptului că tu și partenerul nu aveți o comunicare sănătoasă, bazată pe încredere și respect, vă puteți pierde cu ușurință interesul unul față de celălalt. Fără să îți dai seama, este un mod de respingere. Cu cât îl întrebi pe partenerul tău lucruri specifice, cu atât veți reuși să aveți o conexiune și mai strânsă. Împărtășește cu el și momentele frumoase prin care treci, dar și cele triste.

Citește și:
Nu te lăsa manipulată! Lucruri care îți fac rău și nu ar trebui să le accepți niciodată în cuplu

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle