Cum arata tricoul care te trimite la inchisoare in Turcia?

Purtarea unui simplu tricou te poate trimite la inchisoare in Turcia. Asa, ca sa nu mai spuna nimeni ca nu hainele nu conteaza.

Cum arata tricoul care te trimite la inchisoare in Turcia?

Lasand gluma la o parte, pentru ca nu e de gluma cu ceva, presa din Turcia a raportat ca in ultimele zece zile aproape 30 de persoane au fost arestate pentru ca au purtat tricouri pe care era inscriptionat cuvantul HERO.

Autoritatile din Turcia sunt, se pare, in alerta datorita asocierii dintre aceste tricouri si miscarea fidela lui Fethullah Gulen, care ar fi organizat puciul de anul trecut, conform CNNTurk. Unii dintre oameni se duceau la examene, altii erau in campusurile universitatilor… Aproape fiecare persoana care a fost vazuta purtand un astfel de tricou a fost confruntata de fortele de ordine.'

Se pare ca valul de arestari a inceput odata ce Gokhan Guclu, un fost soldat care este acuzat ca ar fi luat parte la lovitura de stat de anul trecut, a mers la proces purtand un astfel de tricou. Initial, oamenii au fost revoltati de sensul literal al inscriptiei – de ce s-ar numi erou un om care a incercat sa rastoarne guvernul?

Un ziar din Turcia favorabil guvernului actual, Sabah, a facut mai tarziu chiar o asociere intre cuvantul imprimat pe tricou si un inteles mai adanc. Acesta ar fi un mesaj codat, care ar spune fie No Need to Worry, Sir Teacher', referire la clericul Gulen, ori May the beloved cleric bless'. In oricare dintre cazuri, insa, tricoul cu pricina este vazut ca un semn de adeziune la presupusa miscare de rebeliune initiata de Gulen.

Fethullah Gulen traieste in exil in Pennsylvania si este considerat, de regimul Erdogan, drept principalul opozant al guvernarii actuale. El a fondat o retea de scoli si organizatii care functioneaza in tari din intreaga lume.

Intre timp, tricoul, produs de compania Defacto, a fost retras de pe piata – el se vanduse pana atunci la un pret ce echivaleaza cu 4 dolari, conform publicatiei Cumhuriyet.

Citeste si:
Politica fara femei: cazul Antonio Andrusceac

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle