Controversata viață a Prințesei Margaret, sora mai mică a Reginei Elizabeta a II-a

Prințesa Margaret a fost rebela familei regale britanice.

De mică, s-a arătat complet diferită de sora ei mai mare, Regina Elizabeta a II-a. Îi cucerea pe toți cu sinceritatea și stilul ei amuzant, teatral. Asta în timp ce sora ei mai mare își alegea cuvintele cu grijă, fără excepție.

Prințesa Margaret s-a remarcat prin stilul său de viață controversat, fiind considerată rebela familiei.
Fuma 60 de țigări pe zi, fapt ce, în final, i-a cauzat și moartea. De asemenea, consuma cantități mari de alcool zi de zi și era răutăcioasă cu toată lumea.

Zilnic, aceasta se trezea în jurul orei 9 dimineața. Lua micul dejun în pat și apoi, până la ora 11, asculta radio și citea ziarul.
La ora 11, aceasta intra în duș, unde rămânea timp de o ora. Iar după această baie lungă, își aranja părul și se machia.
La 12:30 cobora, cerând să i se dea un pahar de vodka, în loc de cafea.
La ora 13:00, începea prânzul, pe care îl lua alturi de mama ei, Regina Elizabeta I și de ceilalți membri ai familiei. Aici fiecare om consuma câte jumătate de sticlă de vin, iar prânzul dura patru ore.

Se spune că în timpul unei vizite în Statele Unite, Prințesa Margaret s-a întâlnit cu Grace Kelly. Aparent nu a fost tocmai prietenoasă, căci i-a spus „nu arăți ca un star de cinema'. Calmă, Grace i-a răspuns „nu am fost născută un star de cinema'. În timpul aceleași vizite în America, ea s-a întâlnit și cu actrița Elizabeth Taylor.

După ce a analizat-o din cap până în picioare, a avut un nou comentariu răutăcios și pentru aceasta, spunându-i că inelul său de logodnă, primit de la Richard Burton, arată vulgar. Totuși, oamenii păreau să fie răbdători cu răsfățata familiei regale britanice. Taylor, drăguță, a lăsat-o să îi încerce inelul, întrebând-o, apoi, dacă încă i se mai pare la fel de vulgar.

La o altă petrecere, când aceasta s-a terminat, iar invitații au vrut să plece acasă, Prințesa Margaret le-a spus arogant „nimeni nu părăsește petrecerea până nu primește permisiunea mea'.

Prințesa Margaret se îndrăgostește, în jurul vârstei de 20 de ani, de un militar, pe nume Peter Townsend. Povestea lor de dragoste este făcută publică după ce, în timpul ceremoniei de încoronare a surorii ei, este surprinsă de camerele de filmat într-o postură foarte intimă cu Peter.

Se pare că acesta a fost iubirea vieții ei, urmand să trăiască, mai apoi, urmărită de o dragoste neîmplinită. Asta pentru că militarul a mai avut o soție, de care divorțase, așa că un posibil mariaj între Prințesa Margaret și Peter Townsend nu a fost admis. De asemenea, membrii casei regale nu au acceptat diferențele sociale dintre cei doi tineri.

În plus, până la vârsta de 25 de ani, Prințesa Margaret nu se putea căsători fără acordul surorii sale, aflată la putere. Nu s-au căsătorit, așadar. La 25 de ani, există totuși o mică portiță. În sensul că renunțând la dreptul ei de succesiune la tron, se putea căsători cu Peter. Prințesa Margaret a refuzat însă acest lucru, acesta fiind și finalul dintre povestea de dragoste a celor doi.

Prințesa Margaret a decedat în 2002, la vârsta de 71 de ani, după ce a suferit un accident vascular cerebral. Sănătatea ei devenise oricum din ce în ce mai precară în ultimii săi ani de viață, acest lucru datorându-se fumatului, viciu la care nu a renunțat niciodată.

Citeste si:
Ce crede cu adevărat Regina despre Camila? Declarațiile ei sunt „spumoase'

Text: Amy Abaluta
Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Antena 1
substantial.ro
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle