Circuit – crearea unei noi lumi

Circuit este un proiect artistic colaborativ mai aparte, deoarece isi propune sa creeze de la zero o lume complexa, care isi spune povestea folosindu-se de mai multe limbaje artistice.

Circuit – crearea unei noi lumi

La acest proiect participa 19 tineri artisti selectati in urma unei competitii. Pentru acestia, intregul proiect desfasurat pe o perioada de 3 luni reprezinta atat o provocare, cat si o rampa de lansare.

Circuit se desfasoara in mai multe etape, iar prima este realizata de 8 designeri vestimentari care vor contura fiecare cate un personaj. Ei vor trasa prima directie a povestii, care va fi preluata pe parcurs si de ceilalti colegi.

Dupa conturarea personajelor, designerii incep sa se ocupe concret de realizarea tinutelor lor, iar schitele sunt date celor doi scriitori din proiect, care se vor ocupa de crearea, sub orice forma literara a povestii dintre cele 8 personaje.

Textele si schitele personajelor sunt predate mai departe unui grup de 2 graphic designeri, care vor gasi forma potrivita pentru a expune textul povestii in spatiul final, in timp ce un alt grup de 3 artisti se va ocupa de ilustrarea povestii.

Ultima etapa a circuitului este cea in care se vor construi decorul si instalatiile. Ultimul grup este format din 4 artisti care vor definitiva universul creat si vor pregati finisajele pentru prezentarea specifica fiecarei locatii gazda din Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Sibiu si Brasov.

Echipa de 19 artisti selectata la finalul lunii martie este compusa din : Raluca Baciu, Andrei Dudau, Raluca Gheorghe, Cosmin Maria, Miruna Sandu, Valentin Teodorescu, Elena Vanghelici, Nicoleta Vede (design vestimentar), Ana Țaran, Alexandra Zait (scriitori), Roxana Ardeleanu, Diana Lemnaru, Oana Vasile, Sebastian Viscol, Andreea Vladut (graphic design si ilustratii), Claudiu Dosaru, Mihai Popescu, Denis Simion si Albert Kaan (instalatii).

Primul vernisaj va avea loc pe 16 iunie, la Hanul Gabroveni, iar intre timp puteti vedea poze de la toate etapele pe pagina de Facebook a circuitului (https://www.facebook.com/circuit2016/?fref=ts) , tot acolo regasindu-se mai multe informatii despre viitoarele prezentari.

Pana una alta, priveste si video teaser-ul care anunta proiectul!

Foto:  Andrei Gîndac

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle