Chimia dintr-un cuplu se bazează pe aceste trăsături de personalitate

Există puține lucruri pe lume mai plăcute decât descoperirea unei chimii puternice cu un potențial partener.

Chimia dintr-un cuplu se bazează pe aceste trăsături de personalitate

În etapele de început ale unei relații, chiar și cea mai fugară atingere sau cel mai scurt contact vizual sunt suficiente pentru a-ți transmite un soi de electricitate în tot corpul. Iar asta ne-am obișnuit să numim „chimie' între doi oameni sau „scânteie'.

Dar există oare o explicație științifică pentru ceea ce numim chimie între doi oameni?

Se pare că există studii care spun că elementele care compun această „chimie' (de altfel o noțiune greu de definit și prin urmare greu de explicat, dar ușor de detectat) sunt interesul reciproc, sinceritatea, calitatea de a te face plăcut, asemănarea și atracția fizică. Cu cât sunt mai prezente aceste calități la cei doi parteneri, cu atât cresc șansele ca ei să perceapă mai puternic chimia în interacțiunea lor. În special, în relațiile romantice, caracteristicile cele mai importante ale chimiei între doi oameni au fost asociate cu interesul reciproc, asemănarea și intimitatea. Însă chimia ține și de receptvitatea fiecărui individ la momentul potrivit. Cu alte cuvinte, chimia „se întâmplă' atunci când ambii parteneri sunt deschiși la experiență. Nu există magnetism sau ușurința de a stabili o conexiune dacă unul dintre cei doi este grăbit, nervos sau implicat deja într-o relație romantică serioasă și semnificativă pentru el la acel moment (persoanele implicate în relații stabile și de durată au tendința de a nu acorda atenție potențialilor parteneri alternativi – un concept cunoscut în psihologie ca „derogare a alternativelor').

Așadar, care sunt șansele să aveți parte de chimie în propriile voastre interacțiuni? Parcurge lista de mai jos pentru a afla!

1. Interesul reciproc

Interesul reciproc presupune compatibilitate atunci când vine vorba de simțul umorului, dar și să-l consideri pe celălalt un individ interesant. Umorul are un rol foarte important în construirea unei conexiuni și trezește entuziasm cu privire la interacțiunile viitoare. Pratic, când nu ești în prezența celuilat, te gândești la el și abia aștepți să-l revezi.

2. Sinceritatea

Sinceritatea reciprocă se manifestă printr-o comunicare ușoară, un sentiment al încrederii și al faptului că sentimentele tale sunt înțelese în interacțiune sau în relație. Sinceritatea nu înseamnă doar comunicarea adevărului (fără cosmetizare), dar și fără nici o umbră de disconfort. Practic, când poți comunica sincer înseamnă că o poți face fără teama de a fi judecat.

3. Calitatea de a te face plăcut de celălalt

Calitatea de a te face plăcut se traduce prin căldură umană, amabilitate, considerație și înțelegere, manifestate într-o interacțiune și menite să intensifice atracția între doi indivizi. Dacă ambii parteneri sunt autentici, cu picioarele pe pământ, empatici și atenți, atunci este foarte posibil să existe chimie între ei.

4. Intimitatea

Intimitatea cumulează atât sinceritatea, cât și calitatea de a te face plăcut de celălalt. Atunci când este prezentă intimitatea într-o relație, cei doi simt că pot vorbi despre orice, că nu există subiecte tabu, că pot avea încredere în partenerul lor, pe care îl consideră un interlocutor sincer, ancorat în realitate, echilibrat.

5. Asemănarea

A nu se confunda cu asemănarea fizică, această trăsătură referindu-se la compatiblitatea pe anumite paliere esențiale , cum ar fi valorile, principiile morale, credințele și scopurile considerate de cei doi importante în viață. Aceste similarități sunt relativ stabile și reflectă cine este cu adevărat o persoană. Este puțin probabil să dureze o relație între două persoane care nu sunt compatibile pe aceste paliere, aceste atribute dictând, de fapt, cum își trăiesc oamenii viața.

6. Atracția fizică

Nu în ultimul rând atracția fizică se referă la perceperea celuilalt ca atractiv din punct de vedere sexual. Poate vei fi uimită să afli că, la nivel subconștient, ne alegem și prietenii tot pe principiul atractivității fizice, pentru ca astfel să atragem cu ajutorul lor potențiali parteneri. Se știe că, de multe ori, prietenii ne facilitează relații romantice, astfel explicându-se de ce preferăm să avem prieteni arătoși: pentru a ne spori nouă șansele să cunoaștem, prin intermediul lor, parteneri romantici, la fel de arătoși.

Citește și:
Top 10 cupluri din filme lipsite total de chimie

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle