Cele mai tari muzici de nunta

In redactia ELLE s-a discutat indelung despre legatura strinsa dintre muzica buna si o nunta reusita, atunci cind ringul de dans este arhiplin si cind matusile uita de durerile de spate, iar prietenele din copilarie descopera ca pot dansa si pe tocuri de 12 cm. Discutiile din redactie au decurs foarte bine pina in momentul in care a trebuit sa definim ce inseamna, de fapt, muzica buna...

Cele mai tari muzici de nunta

Cind am vazut ca riscam sa nu ne mai raspundem niciodata la salut, am apelat la citiva specialisti pe care i-am rugat sa ne spuna ce piese nu trebuie sa lipseasca din coloana sonora a unei nunti perfecte. Sugestiile lor sint cele mai bune surse de inspiratie. In plus, puteti da vina pe ei, si nu pe noi, daca veti primi reclamatii de la CNF (Comitetul Nuntasilor Furiosi).

Andrei Hategan (The Amsterdams)
Imi imaginez ca la o nunta ideala, in speta la propria mea nunta, ar trebui sa se faca pogo. Mi-as dori sa cint live chiar eu si, de altfel multi dintre prietenii mei mi-au spus ca ma vor che­ma la nuntile lor sa le cint. Cit despre playlist, iata ce as vrea eu sa aud:

1. Smashing Pumpkins – 1979. Este piesa mea favorita din toate timpurile.
2. Klaxons – Atlantis to Interzone
3. Pe piesa asta se poate fura lejer mireasa: The Pogues – Summer in Siam
4. Cind ramine mirele singur si se gindeste daca sa dea banu’ pentru intoarcerea miresei sau sa inceapa sa-si caute alta fata: Grizzly Bear – Two Weeks
5. Radiohead – Creep
6. Mai spre dimineata: Telepopmusik – Breathe
7. Guillemots – Made Up Love Song
8. Wolf Parade – I Am My Father’s Son
9. Pulp – Do You Remember the First Time
10. si, normal, The Amsterdams – Burial Ground for Two. (Andrei ne asigura ca nu e nici un apropo la sfinta comuniune dintre doi oameni!)

Hanno Höfer (Nightlosers)
In loc de valsul miresei as pune Bobby Brown a lui Frank Zappa. Cit despre restul muzicilor de la nunta, mi-ar fi mult mai simplu sa le numesc pe cele care n-ar trebui cintate. As interzice prin lege medley-urile gen Glen Miller si Rock around the Clock si mai ales melodia aia cu Cine-i nascut in ianuarie

As mai interzice si marsul pe care chelnerii flambeaza pe intuneric ce se flambeaza. E foarte frumos sa ai pe cineva care sa fie live la nunta, cu conditia sa nu fie o trupa blazata de nunti pentru ca privirea unora ca ei in timp ce cinta ilustreaza culmea plictisului mai ceva decit o functionara de la Evidenta Populatiei. Re­co­man­darile mele ar fi Nea Vasile & Ta­ra­ful de la Mirsa si fanfara Mambo Siria.

DJ Rusu (Khidja Clouds Society)
Nu stiu daca astea sint cele mai tari piese de nunta, dar ce pot sa va spun e ca eu le-as pune sigur la nunta mea daca ar fi miine. Sint piese de colectionari, asa ca purtati-va frumos cu ele! (Am vrut sa va propun maximum 10, dar, pentru ca sintem greu de dat afara de la platane si zicem „mai punem una-doua si gata!”, am pastrat traditia.)

1. Ragtyme – Fix It Man (Marshall Jefferson Vocal Mix)
2. Kitty Grant – Glad To Know You
3. Paul McCartney & Michael Jackson – Say Say Say (JellyBean Benitez Edit)
4. La Bionda – Sandstorm (Extended Version)
5. For Disco Only – Null Zwei (Love Shack Edit)
6. Sueno – Sueno Latino
7. Abstract Truth – We Had A Thing (Maty’s Body & Soul Mix)
8. Fonda Rae – Living In Ecstasy (François K Remix)
9. Ten City – That’s The Way Love Is (Acid Mix)
10. Emerson – Sending All My Love Out
11. Wally Badarou – Noveladasnove
12. Don Ray – Garden Of Love

A, si inca ceva. Piesa de deschidere as vrea sa fie Atoma a lui Janko Nilovic. Un ritm emotionant sapte­zecist care aproape ca ma face sa pling cind il ascult. Ah, si sa nu uit: daca as putea sa am un invitat care sa se ocupe de muzica l-as chema pe DJ-ul newyorkez Joaquin „Joe” Claussell.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle