Cele mai comune probleme de cuplu si cum sa le rezolvi

Este absolut natural ca fiecare dintre noi sa intampine, din cand in cand, probleme in viata de cuplu. Totusi, daca constientizezi ca aceste probleme ar putea exista, inainte ca ele sa se agraveze, ai toate sansele sa le depasesti cu brio.

Cele mai comune probleme de cuplu si cum sa le rezolvi

Noi iti dezvaluim 5 dintre cele mai comune probleme de cuplu si potentiale metode de a le rezolva:

Comunicarea

Nu vom intelege niciodata 100% cum, cat si cand sa vorbim si sa ascultam pentru a comunica corect si eficient cu partenerul de viata. Un lucru este, insa, sigur: Nu o sa putem comunica niciodata asa cum trebuie atunci cand vom fi prea ocupati sa verificam ultimele postari de pe Facebook, noutatile din sport sau cand ne pierdem printre programele de la televizor.

Ce este de facut:

In cazul in care sunteti amandoi mult prea ocupati, stabiliti de comun acord o intalnire care sa fie complet dedicata comunicarii. Telefoanele trebuie setate pe modul silentios, iar tot ceea ce este in jur trebuie ignorat, pentru a va putea dedica trup si suflet convorbirii.

Daca stiti ca, la un moment dat, unul dintre voi va ridica vocea atunci cand se vor incinge spiritele, cel mai sigur ar fi sa va duceti intr-un loc public, unde cu siguranta va veti simti obligati sa pastrati linistea pentru a nu ii deranja pe ceilalti, drept urmare va veti proteja si pe voi insiva.

Stabiliti niste reguli: nu va intrerupeti unul pe celalalt atunci cand vorbiti si evitati expresiile de genul Tu mereu faci asta' sau Tu niciodata nu faci asta'.

Foloseste limbajul nonverbal pentru a arata respect si intelegere. Atunci cand ti se vorbeste, nu te uita in alta parte si nu iti gasi alte activitati care ti-ar putea distrage atentia de la mesajul principal.

Sexul

Cand vine vorba de sex, cel mai important lucru este acela de a-ti cunoaste partenerul. Adevarul este ca, daca nu va potriviti din punct de vedere sexual, vor incepe sa apara si problemele in relatie. Cel mai important lucru? Nu va lasati batuti si incercati intotdeauna sa imbunatatiti calitatea sexului.

Ce este de facut:

Incercati intotdeauna ceva nou. Daca v-ati plictisit de clasicul sex inainte de culcare, atunci cand amandoi sunteti probabil obositi de la munca, este clar ca ceva trebuie imbunatatit. Noutatea este provocatoare si benefica! Ati incercat vreodata sexul in bucatarie inainte de a pleca spre birou sau sexul rapid pe hol? Daca nu, nu ezita sa le pui pe lista de lucruri ce trebuie incercate.

Cunoaste-ti partenerul „din scoarta in scoarta”. Allison Cohen, psihoterapeut din California, sugereaza chiar intocmirea unei liste pe o bucata de hartie. O data ce ti-ai exprimat dorintele, vei face schimb cu partenerul tau si de acolo va incepe distractia. In acest fel va exista placere de ambele parti.

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle