Ce trebuie sa faci inaintea unui interviu de angajare

Ai trimis numeroase CV-uri, ai cautat pe internet, ai participat la targuri de job-uri, ai facut si cursuri de specializare, pe scurt ai facut cam tot ce este posibil.

Ce trebuie sa faci inaintea unui interviu de angajare

Prin urmare, nu trebuie sa te mire daca iti va suna telefonul si cineva te va chema la un interviu. De fapt, era exact ceea ce asteptai si iti doreai. Ce faci insa mai departe, cum te pregatesti pentru momentul cel important?

Stii deja ca cv-ul impresionant iti aduce doar un interviu, dar un interviu impresionant iti aduce job-ul mult visat. Este momentul in care trebuie sa demonstrezi ceea ce poti. Este momentul sa stralucesti!

Iti dam cateva ponturi despre pasii pe care trebuie sa-i faci inainte de a te prezenta la interviu.

1. Verifica-ti cv-ul!

Suntem convinsi ca il stii deja pe de rost. Dar, din tot ce ai scris tu, ce a fost atat de atragator pentru angajator incat sa te cheme la interviu? Experienta? Studiile? Dorinta ta de a avansa in cariera? Verifica-ti CV-ul dar din punctul de vedere al angajatorului. Ar putea sa-ti ofere indicii cu privire la ceea ce are nevoie compania si asta poate fi un plus.

2. Cauta pe internet!

Internetul te-a ajutat sa-ti pregatesti scrisoarea de intentie personalizata, ceea ce a corespuns cu nevoile companiei. Intra din nou pe site-ul firmei si documenteaza-te cu privire la obiective, ultimele comunicate de presa, raportul anual. Cu cat aduni mai multe informatii cu atat poti deveni mai usor angajatul firmei.

3. Studiaza, studiaza!

Daca stii mai multe despre companie, te vei simti in largul tau atunci cand mergi la interviu. A cunoaste inseamna a avea putere si iti va oferi incredere atat in atitudine cat si in raspunsuri. Cunostintele avansate despre produsele firmei, servicii, protocol sau proceduri va demonstra celui care te cheama la interviu ca esti o persoana activa, care stie ce detalii sunt importante si va aprecia, cu siguranta, felul in care te-ai pregatit. Cu alte cuvinte, vei face o impresia pozitiva.

4. Exerseaza interviul!

Cum poti exersa ceva daca nu stii ce vei fi intrebat? Poti sa iti inchipui. Stii care sunt intrebarile tipice, pe care multi angajatori le pun, asa ca poti sa-ti formulezi in avans raspunsurile perfecte. Pregateste-te sa descrii fostul loc de munca, responsabilitatile dar si rezultatele avute acolo. Nu este momentul pentru a fi modest asa ca nu trebuie sa te temi sa scoti in evidenta cele mai mari realizari ale tale. Tine minte: nu te lauzi daca ceea ce zici este adevarat!

5. Fa-ti o lista cu intrebari.

Interviul nu este un interogatoriu. Este o intrevedere in care angajatorul incearca sa te cunoasca mai bine asa ca nu trebuie sa te feresti sa pui si tu intrebari. Oricum, prima intrebare nu trebuie niciodata sa se refere la care este salariul. In loc, pune intrebari legate de companie si de ce ar presupune locul tau de munca.

6. Imbraca-te pentru succes

Un interviu este ca o piesa de teatru in care oamenii joaca roluri diferite. Rolul tau este de a-ti obtine locul de munca dorit. Prin urmare trebuie sa te si imbraci ca atare. La primul interviu se recomanda un costum destul de conservator, negru, gri sau albastru. Costumul trebuie sa fie impecabil pentru ca si impresia pe care angajatorul o va avea despre tine va fi al fel.

7. Coafeaza-te!

Chiar daca nu obisnuiesti sa mergi la coafor des, atunci cand urmeaza sa te prezinti la un interviu trebui sa faci un mic popas si pe la coafor. Vei arata mai bine si vei face o prima impresie excelenta.

8. Dormi cat mai bine.

Le-ai facut pe toate. Te-ai pregatit, te simti sigura pe propriile tale puteri. Poti sa-ti privesti angajatorul in ochi fara probleme. Esti gata pentru ziua cea mare. Tot ce mai trebuie sa faci este ca in noaptea de dinaintea interviului sa dormi. Cat mai bine si cat mai mult! Relaxeaza-te! Gandeste-te ca esti foarte pregatita. Chiar daca nu fiecare interviu este un succes nu trebuie sa consideri ca este ceva personal. Poate nu erai ceea ce cauta compania. Totusi, urmand acesti pasi, iti vei imbunatati sansele de succes. Considerabil!

Foto: Still waiting for the job interview – woman checking time from Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle